Kan ik mijn huurcontract verlengen?

Kan ik mijn huurcontract verlengen?

Een huurcontract voor bepaalde tijd verlengen is mogelijk, maar dan verandert het huurcontract in een contract voor onbepaalde tijd (vast contract). De huurder heeft dan volledige huurbescherming. Dit geldt ook als het eerdere huurcontract voor bepaalde tijd korter was dan het maximum aantal jaren.

Wat is het verschil tussen een huurcontract van korte duur en een huurcontract van lange duur?

De overeenkomst – of opeenvolging van overeenkomsten – geldt voor maximaal drie jaar. Een kortlopend contract moet worden verlengd tegen dezelfde voorwaarden (prijs) en kan nooit drie jaar overschrijden. Een contract van twee jaar kan dus maximaal een keer worden verlengd – voor een periode van een jaar.

Waarom huurcontract voor 2 jaar?

Bij een tijdelijk huurcontract heeft u huurprijsbescherming. Huurt u een sociale huurwoning? Dan kunt u uw huurprijs laten controleren door de Huurcommissie. Bij tijdelijke huurcontracten van maximaal 2 jaar kunt u dat zelfs nog (tot zes maanden) na afloop of verlenging van het tijdelijke huurcontract laten doen.

Kan je een huurcontract van 2 jaar opzeggen?

Huur je een zelfstandige woning (woonhuis of appartement) voor een vaste periode van 2 jaar of langer? Dan kan je de huur pas na die vaste periode opzeggen. Maar is de vaste periode korter dan 2 jaar dan kan je de huur wel tussentijds opzeggen. Dus een huurcontract van 1 jaar kan je tussentijds opzeggen.

Wat als mijn huurcontract afloopt?

Uw verhuurder moet uw huurcontract schriftelijk opzeggen via een brief, mail of app-bericht. En dit moet op tijd: minimaal 1 tot maximaal 3 maanden voordat uw contract afloopt. Anders verandert uw contract automatisch in een vast huurcontract. U heeft vanaf dat moment huurbescherming.

Kan je een appartement huren voor 1 jaar?

perfect mogelijk een contract voor zes maanden, één jaar of twee jaar aan te gaan. De wet laat je zelfs toe om met dezelfde huurder opeenvolgende overeenkomsten van bepaalde duur aan te gaan. De totale duur van de huur mag dan echter in geen enkel gewest langer dan drie jaar zijn.

Related Posts