Welke blush voor welk huidtype?

Welke blush voor welk huidtype?

Denk aan een roze, perzik, koraal of rood getinte blush. Breng ze subtiel aan voor een groots effect. Voor de nog wat donkerdere huid passen kleuren zoals fel oranje, paars en terracotta heel erg goed. Kies bij een donkere huid vooral voor blushes met een warme ondertoon, omdat je huid anders snel grauw kan lijken.

Wat doet blush op je gezicht?

Blush is een gekleurde poeder of creme in roze, rode of oranje tinten (dat is meestal het geval), die je aanbrengt op jouw wangen voor een mooie gezonde blos of om te vorm van jouw gezicht optisch te veranderen.

Welke crème blush?

Welke textuur te kiezen? Als je een droge huid hebt, is een crèmeblush met een natuurlijk ogende glans perfect. Voor een eerder vette huid is een vloeibare blush heel geschikt omdat die een mat effect heeft en er heel natuurlijk uitziet.

Hoe kies je de juiste blush?

Kies voor een blush in een lichtroze kleur; deze lijkt namelijk het meest op je natuurlijke blooskleur. Ook perzikkleur is ideaal om toe te voegen aan je make-up voorraad. Zorg ervoor dat je de blush goed vervaagt op je wangen, anders kan het in combinatie met je lichte huid al gauw te overheersend worden.

Hoe gebruik je blusher?

Waar komt m’n blush? Een vuistregel uit de oude doos: glimlach naar jezelf in de spiegel, zodat de appeltjes van je wangen verschijnen. Op het bolle gedeelte van de wangen komt je blush. Werk de blush vervolgens uit richting de slapen of oren, afhankelijk van je gezichtsvorm en het effect dat je wil bereiken.

Welke blush is mooi?

Bij een donkere huidskleur is het belangrijk om een zeer gepigmenteerde blusher te gebruiken. Bij een donkere huid staan rood en bijvoorbeeld fuchsia prachtig. Een glansje is mooi, let wel op dat een warme (gouden of bronzen) glans bij een donkere huid over het algemeen de mooiste glow geeft.

Welke blush bij koele ondertoon?

Als je een lichte huid hebt met een koele ondertoon (vaak roze), kies dan voor licht gepigmenteerde blushes, met kleuren als roze, licht perzik of een paarsachtige tint. Heb je een wat warmere ondertoon (geel- of olijfkleurig), kies dan voor perziktinten.

Welke kleur blush bij huid met gele ondertoon?

Dus bijvoorbeeld als je een warme huidskleur (een gele ondertoon) hebt, kies dan voor warme kleuren voor een natuurlijke uitstraling. En kies een koele, blush schaduw voor een vleugje kleur. En andersom geldt, als je een koele huidskleur hebt (een roze ondertoon) kies voor een natuurlijke look, de koele blushes.

Related Posts