Kan je gekort worden op je pensioen?

Kan je gekort worden op je pensioen?

Of je pensioen omlaag gaat, hangt van de financiële situatie van je pensioenfonds af. Als je van verschillende pensioenfondsen een aanvullend pensioen krijgt, kan de korting per pensioenfonds verschillen. Overigens is het niet zo dat je totale inkomen met dit percentage daalt.

Wat verandert er als je met pensioen gaat?

Als u met pensioen gaat, krijgt u een basisinkomen volgens de Algemene ouderdomswet (AOW). Daarnaast bouwt u meestal een aanvullend pensioen op bij uw werkgever. U kunt ook zelf een particuliere verzekering afsluiten.

Hoeveel belasting AOW en pensioen?

Vanaf je AOW-leeftijd betaal je minder belasting. Over je pensioen tot € 35.472,- betaal je 19,17% belasting (in plaats van 37,07% als je jonger bent). Over je pensioen tussen € 35.472,- en € 69.398,- betaal je 37,07% belasting. En over het meerdere betaal je 49,5% belasting.

Wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor reeds gepensioneerden?

Het nieuwe pensioenakkoord treedt uiterlijk 2026 in werking. De belangrijkste gevolgen voor gepensioneerden zijn een kleinere kans op een verlaging van het pensioen en een uitkering die in de toekomst minder sterk gaat schommelen.

Wanneer worden beide pensioenen uitbetaald?

Voortaan worden beide pensioenen in het begin van de maand uitbetaald: ten laatste op de 7de kalenderdag van de maand. Nieuwe pensioenen. Ontvang je vanaf januari 2019 voor het eerst een pensioen, dan wordt dit uitbetaald op de laatste betaaldatum van de maand, dus ten laatste op de 25ste kalenderdag van de lopende maand.

Hoe verloopt de betaling van uw pensioen?

Betaling. Betaling van uw pensioen. De Pensioendienst stort uw pensioen elke maand op uw bankrekening. Op mypension.bekunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week: uw betalingen en de details ervan raadplegen; ons op een veilige manier uw rekeningnummer of de wijziging ervan meedelen; enkele dagen op voorhand uw betaaldatum zien.

Wat is de betaaldatum van de pensioenkas?

De betaaldatum is de dag waarop het geld van de rekening van de pensioenkas wordt overgeschreven. Alle pensioenen, die de FPD uitbetaalt, worden gegroepeerd en op dezelfde dag uitbetaald.

Wanneer ontvang je een ambtenarenpensioen?

Ging je na 2018 met pensioen, dan ontvang je dit in principe rond de 24e van de lopende maand. Ontvang je ambtenarenpensioen, en werd je wedde in het begin van de lopende maand uitbetaald, dan gebeurt de betaling van je pensioen tijdens de eerste betaalperioden.

Related Posts