Waar kan je geografie studeren?

Waar kan je geografie studeren?

Kijk dan hier.

  • Universiteit van Amsterdam. Na de Universiteit Utrecht studeerden de meeste geografen aan de Universiteit van Amsterdam: 379 bachelorstudenten volgden daar het afgelopen jaar de opleiding Sociale Geografie en Planologie.
  • Radboud Universiteit, Nijmegen.
  • Rijksuniversiteit Groningen.

Wat kun je met sociale geografie en planologie?

De sociaal geografen en ook planologen kom je tegen bij adviesbureaus, gemeenten en andere overheden. Ze bekleden functies als beleidsmedewerker, consultant en projectontwikkelaar, soms doen ze dat als freelancer. Als afgestudeerde kun je je studie ook voortzetten middels een masteropleiding.

Wat is een planoloog?

Als planoloog bestudeer je de veranderingen in de samenleving en de veranderingen in de omgeving die daarvoor nodig en/of gewenst zijn. Planologen onderzoeken met andere woorden hoe je kunt ingrijpen in ruimtelijke ontwikkelingen. Als planoloog zorg je ervoor dat ruimtelijke veranderingen in goede banen worden geleid.

Waar kan ik aardrijkskunde studeren?

Waar kun je de opleiding Geografie & Aardrijkskunde volgen? Geografie kun je als een universitaire opleiding volgen aan verschillende universiteiten in voornamelijk Utrecht en Amsterdam.

Hoeveel verdient een sociaal geograaf?

Salarisindicatie: Van €1500 tot €4000.

Wat is Spatial Planning and design?

Bij de bachelor Spatial Planning and Design/Technische Planologie staan ruimtelijke planning en ruimtelijk ontwerpen centraal, en leer je meer over infrastructuur-, milieu- en watermanagement.

Waar werkt een planoloog?

Waar werken planologen? Planologen zijn werkzaam voor onder meer gemeenten, provinciale overheden, rijksoverheid, onderzoeks- en adviesbureaus, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars.

Welke opleiding moet je doen voor planoloog?

Je wordt planoloog door een hbo of wo opleiding in de richting van Planologie, Ruimtelijke Ordening of Sociale Geografie te volgen. Voorbeelden hiervan zijn de hbo opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie en de wo opleiding Technische Planologie. Deze studies vormen een goede basis voor het werk als planoloog.

Related Posts