Waar liggen de kernwapens?

Waar liggen de kernwapens?

VOLKEL – Wat al tijden een publiek geheim mocht heten, wordt nu met documenten in handen van de Volkskrant bevestigd: Op vliegbasis Volkel liggen inderdaad Amerikaanse kernwapens. Een reeks details ligt op straat.

Heeft Frankrijk kernwapens?

Frankrijk ontwikkelde zich na de Suezcrisis van 1956 op bevel van president Charles De Gaulle tot een kernmacht en heeft 300 kernwapens voor zowel de Franse landmacht, Franse luchtmacht en Franse marine getest, geproduceerd en onderhouden.

Volgens het meest recente rapport (14 juni 2021) van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) zijn er negen staten met kernwapens: Rusland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, China, India, Pakistan, Israël en Noord-Korea. Samen bezaten zij er begin 2021 naar schatting 13.080.

Waar liggen de atoombommen in Nederland?

Hoewel het door het ministerie van Defensie nooit is bevestigd of ontkend, vermoedt men dat de vliegbasis nu de enige locatie in Nederland is waar kernwapens zijn opgeslagen. Oud-premiers Ruud Lubbers en Dries van Agt hebben dit in 2013 ook bevestigd. Het zou gaan om 22 atoombommen van het type B61.

Volgens het rapport van 14 juni 2021 van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) zijn er negen staten met kernwapens: Rusland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, China, India, Pakistan, Israël en Noord-Korea. Samen bezaten zij er begin 2021 naar schatting 13.080.

Welke Europese landen hebben kernwapens?

Kernmacht

  • ■ Bij het non-proliferatieverdrag aangewezen kernmachten (Frankrijk, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Volksrepubliek China)
  • ■ Andere kernmachten (India, Noord-Korea, Pakistan)
  • ■ NAVO-lidstaten die kernwapens delen (België, Duitsland, Italië, Nederland, Turkije)

Related Posts