Waar zitten vlooien bij mensen?

Waar zitten vlooien bij mensen?

Je ziet een rood bobbeltje met een wit of soms rood puntje erin. De beten zitten vaak op voeten, onderbenen, liezen en/of in oksels. Vlooien kunnen ook ‘proef-bijten’.

Hoe krijg je vlooien uit je huis?

Zo verwijder je vlooien in huis

  1. Behandel je huisdier en alle andere dieren.
  2. Was de kleden en manden van je huisdier zo heet mogelijk.
  3. Stofzuig alle vloeren, tapijten, vloerkleden en banken regelmatig en grondig.
  4. Gebruik in je hele huis een omgevingsspray tegen vlooien.

Hoe kom ik aan vlooien?

De vlooien zoeken naast de vacht van een hond of kat ook graag tapijten, manden en dekens op. In veel gevallen komen daar ook de eitjes in terecht. Verzamel alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt.

Hoe weet ik dat het vlooien zijn?

Naast de lengte kunt u ze ook herkennen aan hun kleur. Vlooien zijn doorgaans rood of bruin van kleur. Het ongedierte is misschien nog wel het makkelijkst te herkennen aan hun gedrag. Vlooien verplaatsen zich namelijk door te springen.

Hoe lang leven vlooien in huis?

Volwassen vlooien gaan vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar. Bij trillingen op de grond en bij warme temperaturen kunnen die snel uitkomen.

Kan een mens ook vlooien krijgen?

Honden en katten die zich veelvuldig krabben, hebben meestal last van vlooien. De hardnekkige plaagbeestjes kunnen behalve jeuk ook infecties overbrengen, zoals de kattenkrabziekte of lintwormen. Op mensen kunnen vlooien niet overleven, maar dat proberen ze wel: vandaar dat jij soms ook gebeten wordt.

Waar verstoppen vlooien zich?

Vlooien zitten vaak verstopt in kieren en naden. De woonkamer en slaapkamer zijn de meest gekozen plekken van de vlooien, omdat hier veel schuilplaatsen zijn, zoals op de bank of in het tapijt.

Related Posts