Waardoor in Griekenland zelfstandige stadstaten ontstonden?

Waardoor in Griekenland zelfstandige stadstaten ontstonden?

werden beide beschavingen onderworpen door de Doriërs, een volk uit het noorden dat militair sterker was maar cultureel minder ontwikkeld. Na deze aanvallen werd het weer wat rustiger in Griekenland. Er ontstonden verschillende stadstaten waarvan Athene en Sparta uiteindelijk de machtigste zouden worden.

Waar is de Griekse cultuur ontstaan?

Griekenland werd door de Romeinen veroverd en werd onderdeel van het Romeinse Rijk. Historici hebben lang gedacht dat de eerste hoogontwikkelde cultuur rond 800 v.C. ontstond in het oude Griekenland. Zij gingen ervan uit dat dit wel de stadstaat Athene moest zijn geweest.

Wat zien we nog terug van de oude Griekse cultuur?

Kenmerken uit deze cultuur die we vandaag de dag nog terug zien zijn de democratie en de Olympische Spelen. Daarnaast kennen we tal van tastbare overblijfselen: Opgravingen: de Akropolis onmiskenbaar de bekendste, maar ook plaatsen als Olympia, Epidaurus en Delphi zijn velen niet onbekend.

Waarom waren de Griekse en Romeinse beschavingen dominant in hun tijd?

De Griekse beschaving was dominant in haar tijd vanwege haar wetenschappelijk, politieke en maatschappelijke vooruitgang in vergelijking tot omringende volkeren. De Romeinse beschaving was ten eerste dominant vanwege haar aanvankelijk goede bestuur en ten tweede was het Romeinse staatsleger goed georganiseerd.

Hoe bestond het oude Griekenland?

Het oude Griekenland bestond lang geleden, in de Oudheid, tijd van de Oude Grieken, uit allerlei staatjes. Die staatjes werden stadstaten genoemd. Die stadstaten hadden allemaal dezelfde taal en godsdienst, maar ze hadden eigen wetten, geld en goden. Iedere stadstaat of streek had zijn eigen munten.

Wat is de Geografie van Griekenland?

De bergen en de zee kenmerken grotendeels de geografie van Griekenland. Het noorden van het vasteland is bergzaam en groen. Kloven als Vikos, de diepste kloof ter wereld, en het Olympus, Iti, Pindos en Parnassos gebergte bepalen hier het Griekse landschap. De Peloponnesos was ooit helemaal groen en bedekt met bossen.

Wat is het Griekse landschap en geologie?

Griekse landschap en geologie. De bergen en de zee kenmerken grotendeels de geografie van Griekenland. Het noorden van het vasteland is bergzaam en groen. Kloven als Vikos, de diepste kloof ter wereld, en het Olympus, Iti, Pindos en Parnassos gebergte bepalen hier het Griekse landschap. De Peloponnesos was ooit helemaal groen en bedekt met bossen.

Related Posts