Waarom paardrijden met bodyprotector?

Waarom paardrijden met bodyprotector?

Een bodyprotector is een soort beschermend vest en biedt bescherming tijdens een val van het paard. Het beschermt de wervelkolom, ribbenkast en de onderliggende organen. Dit kan gekneusde of gebroken ribben voorkomen. Een bodyprotector beschermt je tijdens de val, vaak is de blessure dan minder ernstig.

Hoe houd je een paard vast?

Blijf recht boven het paard zitten met gelijke steun op beide teugels en zorg ervoor dat je kuit aan de holle kant van het paardenlichaam aangesloten blijft. Om ervoor te zorgen dat je paard zich aan beide zijden gelijk ontwikkelt, is het belangrijk dat hij rechtgericht is.

Is een bodyprotector veilig?

Veiligheid is het allerbelangrijkste als je een sport uitoefent zoals paardrijden. Door te rijden met een bodyprotector, rij je veiliger en zeker. Daarbij is het van belang om te letten op de maat, alleen dan ben je optimaal beschermt. Koop hier een veilige bodyprotector voor volwassenen en kind!

Hoe veilig is paardrijden?

De kans om tijdens paardrijden geblesseerd te raken is niet groot. Maar paardrijden kent wel een relatief groot aandeel ernstige blessures, de sport kent jaarlijks een groot aantal Spoedeisende Hulp-behandelingen en ziekenhuisopnamen. Je kunt niet alle blessures bij paardrijden voorkomen.

Hoe belangrijk is bodyprotector?

Een bodyprotector beschermt je lichaam tegen eventuele blessures tijdens het paardrijden. Een bodyprotector beschermt de wervelkolom, de ribbenkast en de onderliggende organen. Een bodyprotector wordt vervaardigd uit een speciaal soort schuim, namelijk memory-foam. Deze foam reageert op warmte.

Welke maat bodyprotector heb ik nodig?

De juiste maat voor een Sir Lancelot Bodyprotector:

in cm A Borst / Chest C Over schouder / shoulder
CHILD 14 88 74 84 77
XS 93 83 86 80
S 99 88 88 84
M 111 98 95 91

Hoe leer je een paard vast staan?

Hoe het vastgebonden staan leren?

  1. Het leidtouw niet vastmaken met een veiligheidsknoop.
  2. Het uiteinde van het leidtouw een paar keer gewoon door de vastzetkring halen zodat het touw gemakkelijk er kan doorglijden.
  3. Houd het einde van het touw lichtjes vast maar geef je paard voldoende ruimte om te bewegen.

Hoe houd je teugels vast?

Je handen rechtop, de teugel in je gesloten hand waarbij je duim op de teugel ligt en je je handen netjes naast elkaar voor je uit houdt. Daarbij je handen op een hoogte waarbij de teugel een ononderbroken lijn maakt van je elleboog naar het bit.

Wat is het nut van een bodyprotector?

Een bodyprotector is een veiligheidsvest dat eruit ziet als een strakke bodywarmer. Het beschermt je wervelkolom, ribben en alle onderliggende organen bij een val. Zo voorkom je ernstige paardrijblessures. Een bodyprotector is verplicht op crosscountry KNHS-wedstrijden.

Hoe draag je een bodyprotector?

Hoe draag je een bodyprotector Een bodyprotector wordt zo dicht mogelijk op het lichaam gedragen. Een dunne zomerjas of vestje kan er prima onder, maar een winterjas niet. Daar kan de bodyprotector beter onder gedragen worden.

Hoe lang doe je met een cap?

Fabrikanten adviseren om je cap iedere vier tot vijf jaar te vervangen. Caps krijgen veel te verduren door zweet, hitte, stof en regen. Het piepschuim in de cap verliest daardoor met de jaren zijn vermogen het hoofd te beschermen.

Related Posts