Wat als je je baby niet laat vaccineren?

Wat als je je baby niet laat vaccineren?

Wat zijn de gevolgen en de risico’s als een ouder zijn kind niet laat inenten? Zolang landelijk de vaccinatiegraad meer dan 95% is, zal een kind waarschijnlijk niet ziek worden. Maar de tendens is dat die vaccinatiegraad lager wordt. Daarmee wordt de kans groter dat een kind met deze ziekten besmet raakt.

Heb ik een tetanusprik nodig?

Herhaling van de tetanusprik is nodig in de volgende gevallen: Na een verwonding. De tetanusbacterie zit in straatvuil. Na een verwonding waarbij je bloedt is soms een tetanusprik nodig.

Kan ik mijn kind later nog laten vaccineren?

Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen de kans zich te laten vaccineren tegen COVID-19. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmetting en ziekte. Zo bescherm je niet alleen de gezondheid van je kind, maar ook zijn of haar ontwikkelingskansen. Laat je kind dus vaccineren.

Hoe lang kan een baby last hebben van vaccinatie?

Meestal ontstaan bijwerkingen op de dag dat de inenting is gegeven. Ze duren meestal niet langer dan 1 tot 2 dagen. De inenting tegen bof, mazelen en rodehond, de BMR Bof, mazelen, rodehond-vaccinatie, veroorzaakt pas na 5 tot 12 dagen een reactie.

Kan je vaccinatie uitstellen?

Je vaccinatie uitstellen is slechts beperkt mogelijk. Probeer eerst je afspraak zelf te verplaatsen naar een moment dat je past. Lukt dat niet, neem dat contact op met het vaccinatiecentrum via het telefoonnummer op je uitnodigingsbrief. Zij kunnen je afspraak tijdelijk uitstellen.

Hoe reageert baby op eerste vaccinatie?

De prikplek kan gevoelig zijn en wat rood en gezwollen worden. Ook kan je baby een beetje ‘uit zijn doen’ zijn en wat verhoging krijgen. Als je kindje hoge koorts krijg, stuipjes of problemen met ademen, bel dan je arts.

Wat kun je doen na een inenting baby?

Tips om de pijn na vaccinatie te verminderen

  1. Masseer de plek van de inenting meteen na het prikken.
  2. Geef bij heftig huilen of duidelijk pijn enkele uren na het prikken eventueel een paracetamol-zetpil.
  3. Kleed je baby bij koorts wat luchtiger en leg hem alleen onder een lakentje.

Welke leeftijd tetanusprik?

Sinds 1954 krijgen kinderen een inenting tegen tetanus, 3 keer voor hun eerste verjaardag en als ze 4 en 9 jaar oud zijn.

Kan ik mijn kind van 11 laten vaccineren?

Heeft u een kind in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar? En is er geen sprake van een risico op een ernstige COVID-19 door een medische aandoening? Vanaf 18 januari 2022 krijgt uw kind een informatiebrief van het RIVM over vaccinatie tegen corona. U kiest zelf of u uw kind wilt laten vaccineren.

Wat gebeurt er als je geen tetanusprik haalt?

Door de spierkrampen kan iemand slikklachten krijgen en ademhalingsproblemen. Iemand kan ook helemaal verkrampen, waardoor het lichaam als een soort hoepel krom trekt. Als complicaties kunnen er botbreuken en hartproblemen ontstaan. Zonder goede behandeling is tetanus dodelijk.

Hoe snel moet je een tetanusprik halen?

Het is het beste als u de inenting(en) tegen tetanus zo snel mogelijk na de verwonding krijgt. Als dat niet gebeurd is kan het ook tot 3 weken na de verwonding.

Kan ik mijn kind laten Boosteren?

Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) heeft de booster voor jongeren vanaf 12 jaar goedgekeurd. Het EMA vindt het vaccin van BioNTech/Pfizer voldoende veilig en effectief als boostervaccinatie voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Dit betekent dat jongeren die dat willen de booster kunnen halen.

Related Posts