Wat doet olie goed op de beurs?

Wat doet olie goed op de beurs?

Olie doet het goed op de beurs. Brent olieprijzen gestegen tot $58 per vat, wat optimisme in de markt veroorzaakt. Door het Koerdische referendum was men bezorgd dat er een toevoer tekort zou ontstaan, doordat Turkije dreigde om Koerdische olie export een halt toe te roepen.

Waar vind je de actuele olieprijs?

De actuele olieprijzen vind je onder het tabblad ‘Grondstoffen’. Daar kan je de koers volgen van alle grondstoffen en de lijst verder verfijnen. De prijzen worden in real time aangepast en je kan ook de evolutie van de voorbije week, maand en jaar raadplegen. Onder het tabblad ‘Nieuws’ vind je het nieuws over de olieprijs.

Hoe daalde de prijs van WTI ruwe olie?

De prijs van WTI ruwe olie, een andere globale benchmark, daalde met 0,25% tot 73,95€. Meer lezen > about Donald Trump doet olieprijzen dalen met tweet; Sancties tegen Iran en Venezuela kunnen invloed hebben op olieprijs.

Wat is de prijs van een vat ruwe olie?

De prijs van een vat ruwe olie ging het voorbije anderhalf jaar zwaar onderuit van 100 dollar naar 30 dollar. Sinds het dieptepunt van -37$ per vat op 20 April steeg de prijs opnieuw naar net geen 34$ per vat op 21 Mei. Dat is een delta van maar liefst 70$ per vat.

Wat is de productie van olie in de VS?

Productie olie (vaten/dag) Jaar. Verenigde Staten van Amerika. 10,962,000. 2019. Rusland. 10,759,000. 2019. Saudi-Arabië.

Wat veroorzaakt de daling van de olieprijs?

De aanhoudende daling van de olieprijs wordt vooral veroorzaakt doordat de vraag naar energie is gekelderd door de coronacrisis. De vraag naar energie in de wereld is drastisch gedaald, omdat veel economieën wereldwijd voor een groot deel platliggen. Er zijn altijd verschillen tussen diverse soorten olie.

Wat is de olieprijs van Brent ruwe olie?

De olieprijs bereikte onlangs zijn laagste punt in 12 jaar. De daling werd midden 2014 ingezet, op dat moment was een vat Brent ruwe olie nog meer dan 100 dollar waard. Fast forward naar begin 2016 en datzelfde vat kost nu minder dan 30 dollar.

Waar is de grootste olievoorraad in de wereld?

Ongeveer 70% van de huidige olievoorraad is in handen van de OPEC-landen. Hieronder vind je de top 10 van landen met de grootste olievoorraad. 10. Kazachstan. Kazachstan is het op acht na grootste land ter wereld.

Related Posts