Wat gebeurden er in de oorlog?

Wat gebeurden er in de oorlog?

De Tweede Wereldoorlog duurde van 1 september 1939 tot 5 mei 1945. Op 1 september 1939 viel Duitsland Polen aan. Op 10 mei 1940 werd Nederland bezet door de Duitsers. Op 5 mei 1945 maakten de Amerikanen een einde aan de oorlog.

Wat gebeurde er in 1942?

Het geallieerde eskader onder de Nederlandse schout-bij-Nacht Karel Doorman wordt verslagen door de Japanners. De Nederlandse kruisers De Ruyter en Java en de Nederlandse torpedobootjager Hr. Ms. Kortenaer en de Britse torpedobootjagers HMS Electra en HMS Jupiter gaan verloren.

Wie heeft wereldoorlog 2 gewonnen?

Bij de geallieerden zaten de landen o.a. het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada, de Sovjet-Unie, Nederland, België en de Verenigde Staten. Bij de Asmogendheden zaten o.a. Nazi-Duitsland, Italië en Japan. Uiteindelijk wonnen de geallieerden de oorlog.

Waarom Nederlanders in Jappenkampen?

Nederlanders werden namelijk door de Japanse bezetter, als staatsburgers van landen waarmee Japan direct in oorlog was, beschouwd als ‘vijandelijke buitenlanders’. Er was sprake van een harde en wrede behandeling van zowel burger- als krijgsgevangenen, soms met de dood tot gevolg.

Wat gebeurde er in 1943 in de oorlog?

Januari 1943 begon al desastreus voor de Duitsers. Het volledige zesde leger van generaal Paulus was in de laatste maanden van 1942 omsingeld bij Stalingrad, het huidige Volgograd. De Sovjets eisten de overgave. En die kwam er ook, op 2 februari.

Wat gebeurde er allemaal in 1940?

In 1939 breekt de Tweede Wereldoorlog uit met de Duitse inval in Polen. Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Binnen 5 dagen is de strijd afgelopen. De Nederlandse regering gaat in ballingschap en vestigt zich in Londen.

Wie heeft de Eerste Wereldoorlog gewonnen?

Je kunt dus zeggen dat Frankrijk samen met haar bondgenoten (VS, Engeland, Rusland, Canada, Belgie, Italie, Portugal) gewonnen heeft, en Duitsland verloren. Je kunt ook zeggen dat er niemand gewonnen heeft, want er is een wapenstilstand en vrede gesloten. Duitsland moest hierna veel geld betalen aan Frankrijk.

Related Posts