Wat is asbeststof?

Wat is asbeststof?

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal voorkomende mineralen (silicaten), die zijn opgebouwd uit fijne, microscopisch kleine vezels. Asbest is een natuurlijk product. Het is een delfstof die nog wordt gewonnen in onder andere Zuid-Amerika en Rusland.

Hoe komt asbest in huis?

Als dakbedekking van je huis of schuur. In of onder je vloerzeil of vloertegels. In plaatmateriaal zoals dakbeschot, plafondplaten, gevelpanelen of je vensterbank. In gebruiksvoorwerpen zoals een strijkijzer, bloembak of broodrooster.

Is asbest brandbaar?

Algemeen: vezelachtige kristallijne structuur, boven de 1200 oC verliest de stof zijn schadelijkheid. Niet oplosbaar in water, niet brandbaar.

Waarom is asbest veelvuldig gebruikt?

Vanaf 1945 tot in de jaren tachtig is asbest veelvuldig gebruikt in gebouwen, woningen en installaties, vanwege bepaalde nuttige eigenschappen: het is sterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en bovendien goedkoop.

Wat is de toepassing van asbest?

Een van de bekendste toepassingen van asbest is wellicht dak- of gevelbekleding, herkenbaar aan de typische golfplaten en leien. Bestaat het dak of de gevel van uw woning uit asbest? Houd dan rekening met de gezondheidsrisico’s en neem de juiste voorzorgsmaatregelen. Indien nodig moet u uw dak of gevel (laten) vervangen.

Wat is een asbestdak of -gevel?

Een asbestdak of -gevel is bekleed met leien, platen of golfplaten uit asbestcement, een in oorpsrong hechtgebonden asbesttoepassing. De leien en (golf)platen kunnen naast de klassieke grijstinten ook rood of zelfs roos van kleur zijn.

Waarom asbesthoudende pleister laten verwijderen?

Het is echter aan te raden om de asbesthoudende pleister te laten verwijderen want asbest verdwijnt niet zomaar en de wetten worden strenger. De kans bestaat er dus in dat je later grotere problemen en hogere kosten zal hebben om de asbest te laten verwijderen. Ook is de waarde van je woning evenredig verbonden met het al dan niet bevatten van

Related Posts