Wat is de bipolaire depressie?

Wat is de bipolaire depressie?

Een depressieve episode ofwel een bipolaire depressie duurt minimaal 2 weken en kan leiden tot lusteloosheid, concentratieproblemen, gebrek aan plezier en zelfs gedachten aan de dood.

Welke medicatie helpt bij bipolaire stoornis?

Medicatie is doorgaans nodig om stabiliteit te bereiken en te behouden bij bipolaire stoornis. Bij de meeste mensen helpt lithium het best, maar er zijn ook andere middelen beschikbaar. De keuze voor een middel wordt samen met jou genomen, waarbij we de voor- en nadelen van de verschillende opties met je bespreken.

Is bipolaire stoornis te herkennen?

Een bipolaire stoornis is niet gemakkelijk te herkennen en helaas bestaat er ook geen bipolaire stoornis test die je een indicatie kan geven. Wel bestaat er een handige vragenlijst die je kunt gebruiken: de Mood Disorder Questionnaire (MDQ). Als je meerdere aspecten herkent kan dat een reden zijn om naar de huisarts te stappen.

Hoe kom je uit een depressie?

Hoe kom je uit een depressie? Om uit een depressie te komen is het belangrijk dat je erkent dat je depressief bent en hulp zoekt bij je huisarts. Hij of zij weet welke hulp het beste bij je past en hoe je leert omgaan met depressie. Soms zijn de klachten zo heftig dat een verwijzing naar een specialist nodig is.

Welke medicijnen helpen bij een bipolaire stoornis?

Medicatie bij een bipolaire stoornis. Medicatie kan bij een bipolaire stoornis helpen om de stemming te stabiliseren. Welke medicijnen je het beste kunt gebruiken, hangt af van de (overige) klachten. Bij een manische depressie wordt vaak het medicijn lithium voorgeschreven, dat de hevige stemmingswisselingen vermindert.

Wat is een bipolaire stoornis?

Wat is een bipolaire stoornis? Een bipolaire stoornis is een ernstige psychische aandoening die niet vanzelf overgaat en voorkomt bij 1 tot 2 procent van de Nederlandse bevolking.

Related Posts