Wat is waaroverdracht pensioen?

Wat is waaroverdracht pensioen?

Waardeoverdracht pensioen is het overhevelen van de pensioenrechten die je hebt opgebouwd bij je vorige pensioenuitvoerder naar de pensioenregeling van je huidige pensioenuitvoerder. Lees ook: Wat kun je doen met 2 biljoen?

Wat is een waardeoverdracht pensioen?

Waardeoverdracht pensioen. Als je een betaalde baan hebt bouw je meestal pensioen op. Dat is, samen met je AOW en privé-pensioen (lijfrente, spaargeld, overwaarde op het huis), de basis voor je inkomen als je bent gestopt met werken.

Hoe blijft het opgebouwde pensioen bij je vorige werkgever bestaan?

Het opgebouwde pensioen bij het fonds van je vorige werkgever blijft gewoon bestaan. Je kunt dit pensioen overdragen naar het nieuwe fonds, maar dat is niet verplicht. Als je het niet overdraagt, blijft het eerder opgebouwde pensioen staan tot het moment van uitkeren. Dit noem je een ‘slapend pensioen’.

Kan je pensioen overdragen bij het oude fonds?

Je pensioen overdragen is in principe niet verplicht, maar als je opgebouwde pensioen bij het oude fonds heel klein is zal deze daar wel op aansturen. Soms kiezen werknemers ook voor het overdragen van pensioen omdat zij het handiger vinden om het totale pensioen bij één fonds onder te brengen.

Wat is het pensioeninkomen in Nederland?

Het pensioeninkomen in Nederland is heel erg divers, dat zult u begrijpen. De een is nu eenmaal veel spaarzamer dan de ander of heeft veel langer (hogere) premies betaald. Iedereen heeft uiteindelijk recht op AOW, netto €768,71 per persoon als je een partner hebt (2018).

Wat is het aanvullend pensioen?

Het aanvullend pensioen, dat u opbouwt via het bedrijf of de instelling waarvoor u gewerkt heeft, is gemiddeld ongeveer 900 euro bruto per maand. Maar veel mensen ontvangen daarbij een uitkering van een lijfrente die ze eerder hebben afgesloten of hebben een flinke spaarpot zodat ze nog heel wat hoger kunnen uitkomen.

Related Posts