Wat kan je zeggen als iemand ziek is?

Wat kan je zeggen als iemand ziek is?

Nu ik je al een poos niet gezien heb, besef ik pas echt hoeveel je voor me betekent. Ik vind het super erg dat je zo ziek bent en denk veel aan je. Succes en sterkte met de behandeling en ik hoop dat je je snel beter voelt.

Je moet het helemaal zelf ondergaan, maar niet alleen Ik vind het heel erg dat je ziek bent. Ik beloof dat ik je geen domme adviezen zal geven en ook nooit zal zeggen “dat ik het me heel goed kan voorstellen”. Je moet het helemaal zelf ondergaan, maar niet alleen. Ik ben er voor je.

Hoe voor iemand zorgen die ziek is?

Vaak is praten helemaal niet nodig, maar is het genoeg om samen iets leuks en ontspannends te doen….Een aantal goede opties zijn:

 1. Samen zijn of haar lievelingsfilm kijken.
 2. Een boek lezen of – als je in een bijzonder lieve bui bent – voorlezen.
 3. Buiten zitten als het lekker weer is.
 4. Samen een kruiswoordpuzzel of sudoku maken.

Wat zeg je tegen iemand met ALS?

Wens iemand sterkte Zeg tegen jouw dierbare dat je het verschrikkelijk vindt wat er is gebeurd en je met hem meeleeft. Wens hem alle kracht toe die hij nodig heeft. Geef bovendien aan dat je er altijd voor hem bent en dat hij altijd op jouw steun kan vertrouwen en hulp aan je kan vragen.

Hoe troost je iemand bij ziekte?

10 tips om iemand die ziek is te steunen

 1. Blijf naar elkaar luisteren, blijf in contact. Het is makkelijk om als iemand ziek is, elkaar kwijt te raken.
 2. Zorg voor balans in je relatie. Het leven moet niet in z’n geheel om een van de twee gaan draaien.
 3. Neem degene die ziek is niet in bescherming tegen jouw emoties.

Wat zeg je tegen iemand die moet herstellen?

Simpele en korte beterschapswensen

 • Van harte beterschap lieve schat.
 • Word maar snel weer beter.
 • Dikke knuffel voor jou.
 • Om je op te fleuren.
 • We hopen dat je snel weer beter (of de oude) bent.
 • Ik hoop dat je snel weer beter bent.
 • Ik hoop dat je snel weer de oude (of beter) bent.
 • Een kaartje om je op te vrolijken.

Wat neem je mee naar iemand die ernstig ziek is?

Cadeautjes

 • Een cadeautje meenemen is altijd goed. Neem iets mee waar de zieke wat aan heeft.
 • Ligt iemand veel in bed, dan kan dat een zachte pyjama of een groot T-shirt zijn. Maar ook een boek of een tijdschrift, of muziek of een film.
 • Pas op met cadeautjes die sterk ruiken, zoals zeep of parfum.

Related Posts