Wat kost een jachtmakelaar?

Wat kost een jachtmakelaar?

De courtage die u betaalt voor de bemiddeling bij de verkoop van uw schip is natuurlijk ook belangrijk. Smits Jachtmakelaardij rekent 4% bij een Nederlandse koper en bij een buitenlandse koper 5 % courtage* exclusief BTW over de netto verkoopprijs van uw motorjacht.

Wat kost een salonboot?

Net zoals in de autowereld kan je zo duur gaan als je zelf wilt. Tweedehands start de prijs vanaf een 3.000€, verwacht dan geen kant en klare boot maar een boot met wat (doenbaar) werk aan. Voor 10.000 à 15.000€ heb je een tweedehands vaarklare zeilboot van +/- 8 à 9.5m.

Hoeveel is mijn boot waard NL?

De dagwaarde van uw vaartuig is in het geval van een nieuw aangeschafte boot, gelijk aan de aanschafwaarde. Betreft het een tweedehands boot, dan is de dagwaarde en/of taxatiewaarde daarvan het bedrag zoals het staat aangegeven in het taxatierapport. Of het bedrag waarvoor u uw boot heeft aangeschaft.

Hoeveel kost een mini Yacht?

Dit luxe mini-jacht kost €112.000 en lijkt op een ruimteschip.

Wat is een Yachtbroker?

Een jachtmakelaar is de schakel tussen verkopers en kopers. Hij taxeert een boot, brengt de boot in beeld bij potentiële kopers en voert de prijsonderhandeling uit. Ook zorgt een jachtmakelaar voor de verdere juridische en financiële afhandeling, waaronder het scheepsdossier en de benodigde keurmerken.

Wat doet een jachtmakelaar?

Wat doet een jachtmakelaar? Als jachtmakelaar ben je gespecialiseerd in de aan- en verkoop van motorboten en/of zeilboten. Je bent de schakel tussen de verkoper en de koper. Maar als jachtmakelaar doe je natuurlijk veel meer dan het samenbrengen van vraag en aanbod.

Hoe word je scheepsmakelaar?

EMCI registreert en certificeert jacht- en scheepsmakelaars, experts pleziervaartuigen, havenmeesters en maritieme arbiters en mediators. Alle EMCI certificaathouders hebben een professionele beroepsopleiding gevolgd, zijn verplicht een theorie- en praktijkexamen af te leggen en worden getoetst op ervaring.

Related Posts