Wat maakt je product uniek?

Wat maakt je product uniek?

De USP duidt op de unieke en onderscheidende kenmerken van een dienst of product. Denk hierbij aan kwaliteit, functionaliteit en/of prijs, maar ook aan opgedane ervaring van de aanbieder kan ingezet worden als USP. Alles wat het product of de dienst maar onderscheidt van de concurrentie!

Wat zijn USP’s voorbeelden?

Voorbeelden van USP’s: Prijs (wij zijn de goedkoopste) Kwaliteit of serviceniveau (wij zijn de beste / mooiste / meest uitgebreide / handigste) Innovativiteit (dit kan je alleen bij ons kopen) Doelgroep (dit product past bij jouw imago)

Hoe kom je achter je USP?

Voor een volwaardige, effectieve USP heb je iets nodig wat klanten zoeken maar nergens anders kunnen vinden. Het draait dus om de onderscheidende kenmerken en unieke eigenschappen van jouw product of dienst.

Wat betekend USP’s?

USP is een afkorting die staat voor Unique Selling Point. Daarmee wordt een onderscheidend kenmerk van een product of dienst bedoeld die de consument moet overtuigen om tot aankoop over te gaan.

Wat is het verschil tussen producteigenschappen en USP’s?

Betekenis: Unique selling point Een unique selling point (USP) beschrijft de unieke eigenschappen van een product of dienst. Hiermee onderscheidt een product of dienst zich van alternatieve producten of diensten in dezelfde branche.

Wat zijn de USP’s van Coolblue?

Een goed voorbeeld hiervan is het feit dat veel webwinkels (zoals Coolblue) de USP “vandaag besteld, morgen in huis” gebruiken. Uiteraard een zeer groot voordeel. Echter is het wel zo dat levering op de volgende dag tegenwoordig meer de standaard dan de uitzondering is.

Wat is de USP van de Jumbo?

Dit zijn USP’s van grote bedrijven. Zij verwerken unique selling points in marketing campagnes. Jumbo bijvoorbeeld, geeft de laagste prijsgarantie. Dit komt terug in elke reclame van Jumbo en is ongetwijfeld haar belangrijkste USP.

Wat is de USP van Albert Heijn?

Albert Heijn lijkt zich op zijn website te beperken tot een USP in de zin “Het alledaagse betaalbaar, het bijzondere bereikbaar”.

Wat is de USP van Coolblue?

Related Posts