Wat maakt lysosomen?
Het lysosoom is een blaasje dat zich in het cytoplasma bevindt en ook wel “de afvalberg van de cel” genoemd wordt. Lysosomale enzymen in de lysosomen breken afvalstoffen van de cel af, zodat de afbraakproducten hergebruikt of veilig uitgescheiden kunnen worden.
Wat is het verschil tussen de metro en de RER?
RER is het netwerk van expresstreinen dat Parijs verbindt met de voorsteden. Binnen de stadsgrenzen van Parijs fungeert de RER als een metro, met het verschil dat de afstanden tussen de stations groter zijn en de tunnels van de RER dieper liggen. Er zijn vijf lijnen, RER-A tot en met RER-E.
Wat is het verschil tussen metro en RER?
Het verschil met de reguliere metro is voornamelijk de afstand tussen de stations en de snelheid. De RER is het beste te vergelijken met de S-Bahn die je in de grote Duitse steden vindt. De RER stations zijn over het algemeen groter en gecombineerd met metrostations, wat het overstappen vereenvoudigd.
Wat zijn de functies van het spijsverteringsstelsel?
Om dan maar te beginnen; het spijsverteringsstelsel in het lichaam heeft de volgende functies: onderscheiden van voedsel en drank aan de hand van smaak en geur. inname van voeding via de mond. fijnmalen door te kauwen, dus mechanische verkleining van de voeding.
Welke organen vormen de buis voor de spijsvertering?
De volgorde van de organen die samen ‘de buis’ voor de spijsvertering vormen zijn de / het: mondholte of cavitas oris (ook: os), keelholte of farynx (pharynx of cavitas pharyngis, simpel voor te stellen als een soort kruispunt waar voedsel en adem zonder conflict kunnen passeren), strottehoofd of larynx.
Wat gebeurt er met spijsvertering van voedsel?
Spijsvertering van voedsel gebeurt met de hulp van enzymen. Uit eiwitten worden enzymen gemaakt door het lichaam zelf. Enzymen komen voor in speeksel, maagsap, dunne darmsap en sap uit de alvleesklier. De peptiden komen in de dunne darm tericht waar ze worden afgebroken tot aminozuren.