Wat mag je opsturen naar Amerika?

Wat mag je opsturen naar Amerika?

Er zijn een aantal type goederen die je enkel onder speciale voorwaarden mag versturen naar Amerika:

 • Geneesmiddelen op recept, die in de VS worden gemaakt en vervolgens worden geëxporteerd, kunnen alleen worden geretourneerd aan de Amerikaanse fabrikant.
 • Virussen, serums, toxines, antitoxines en soortgelijke producten.

Welke producten importeert Nederland uit Amerika?

Trends in export naar de VS Veel ruwe olie wordt door Nederland geïmporteerd, in raffinaderijen verwerkt en dan weer als geraffineerde aardolieproducten geëxporteerd. In 2019 steeg de export met maar liefst 55%, nadat het ook in 2018 al met 39% steeg. Hierdoor is het nu het belangrijkste exportproduct naar de VS.

Wat mag je niet versturen naar USA?

Sommige goederen en stoffen mag je niet naar het buitenland versturen….Brandbare vloeistoffen

 • parfum en aftershave.
 • (nagel)lak, vernis en verf.
 • benzine en spiritus.
 • lijm en kleefstof.
 • verwijderingsmiddelen of verdunners voor verf, lak en vernis.
 • alcoholhoudende dranken met een alcoholpercentage boven 24%

Waar staat Itar voor?

De International Traffic in Arms Regulations (ITAR)-vereisten zijn streng. aan ITAR. Voorkomen dat moderne kennis in handen komt van potentiële tegenstanders – en tegen ons wordt gebruikt – is daarbij het ultieme doel”, aldus brigadegeneraal b.d. Arie Vermeij.

Kan ik kaas versturen naar Amerika?

Kaas versturen naar uw vrienden over de hele wereld De Goudse Kaas Shop biedt de mogelijkheid tot kaas versturen naar heel veel verschillende landen. Wonen uw vrienden in Amerika, Rusland, Australië, Japan, China of Canada? Dan kunt u ze nu kaas toesturen via de webshop van de Goudse Kaas Shop.

Hoe verzend ik iets naar Amerika?

Hoe werkt online frankeren?

 1. Ga naar jouw.postnl.nl.
 2. Kies de Verenigde Staten als land van bestemming en vul alle gegevens in.
 3. Onderaan de pagina staat de douaneverklaring voor je klaar. Vul deze ook in.
 4. Betaal online en print het verzendlabel.
 5. Geef het pakket af bij een PostNL-punt.

Wat mag je niet per post versturen?

De volgende goederen mag je in elk geval niet per post versturen: Explosieven zoals: munitie….Brandbare vloeistoffen zoals:

 • benzine, spiritus.
 • brandbare oplosmiddelen en -verf.
 • schoonmaakmiddelen.
 • lak/vernis verwijderingsmiddelen.

Wat is trade compliance?

Het gaat over het nakomen van nor-men of het zich er naar schikken. Het is soms ook de aanduiding van de afdeling in een organi-satie die de compliance functie vervult: het bijstaan van de directie bij het in controle houden van de organisatie om in overeenstemming te werken met de geldende wet- en regelgeving.

Wat is US Nexus?

NEXUS is een samenwerking tussen Canada en de Verenigde Staten om personenverkeer over de gemeenschappelijke grens vlotter te laten verlopen. Reizigers moeten, door zich aan te melden, een veiligheidscontrole doorgaan in beide landen, een interview laten afnemen en een irisscan maken.

Kun je kaas opsturen?

In Europa wordt je kaas via PostNL en de partners van PostNL verzonden. In de overige landen van de wereld wordt de kaas via PostNL (en partners) of DHL verzonden. De levertijd van kaas naar het buitenland varieert van 2 dagen voor het versturen naar Duitsland tot 25 dagen voor het versturen naar bijvoorbeeld Nepal.

Related Posts