Wat staat er allemaal in een opdrachtbevestiging?

Wat staat er allemaal in een opdrachtbevestiging?

Een opdrachtbevestiging is een schriftelijke vastlegging tussen jou en je opdrachtgever. Hierin staan de verschillende voorwaarden op papier die je eerder mondeling met je opdrachtgever overeengekomen bent. De belangrijkste doelstelling van een opdrachtbevestiging is het creëren van duidelijkheid voor beide partijen.

Wat is opdrachtverlening?

Een overeenkomst van opdracht is een overeenkomst waarbij de opdrachtgever een bepaalde dienst of prestatie opdraagt aan een opdrachtnemer. De opdrachtnemer voert deze dienst of de prestatie zelfstandig uit. In de overeenkomst worden werkafspraken vastgelegd die de zelfstandigheid van de opdrachtnemer laten zien.

Wie tekent opdrachtbevestiging?

Op basis van het vorenstaande luidt de conclusie dan ook dat de opdrachtbevestiging door alle bestuursleden (en commissarissen, indien van toepassing) moet worden getekend, hetgeen in combinatie met de wettelijke verantwoordelijkheid van het gehele bestuur voor de jaarrekening ook logisch lijkt.

Wat is het verschil tussen een offerte en een opdrachtbevestiging?

Je vertelt gedetailleerd over de dienst die je aanbiedt. Een offerte bestaat dan ook uit verschillende onderdelen (actuele klantsituatie, klantvraag, het aanbod, de planning, et cetera) en telt aanzienlijk meer pagina’s dan een opdrachtbevestiging. Een opdrachtgever akkoord is met de eerder verstuurde offerte.

Is een offerte hetzelfde als een contract?

Overeenkomsten (afspraken) ontstaan door aanbod en aanvaarding, zo staat het in de wet. Als je dus een aanbod doet dat door de ander wordt geaccepteerd, heb je al een overeenkomst. Een offerte, maar in principe ook een prijslijst bijvoorbeeld, is zo’n aanbod.

Wat moet er zeker op een offerte staan?

Zorg dat u deze punten verwerkt in uw offerte:

  • uw bedrijfsgegevens.
  • de gegevens van uw klant.
  • de datum van uw offerte.
  • het offertenummer.
  • een samenvatting van de werkzaamheden.
  • uw tarief of projectprijs.
  • de geldigheidsduur van uw offerte.
  • het recht op een aanbetaling tot 50% van het totaalbedrag.

Hoe ga je akkoord met een offerte?

Een vrijblijvende offerte wordt een overeenkomst als beide partijen ermee akkoord gaan. Je kan altijd nog de voorwaarden van jouw aanbod wijzigen of jouw aanbod intrekken. Dit kan voordat de klant het aanbod heeft aanvaard maar ook direct erna. Dit moet dan wel direct nadat de offerte is geaccepteerd.

Wie moet de LOR ondertekenen?

Degene die de LOR mag ondertekenen is dus degene die verantwoordelijk is voor het opstellen van de jaarrekening. Dit is feitelijk degene die de rechtspersoon mag vertegenwoordigen. Meestal is dat de bestuurder, een van de bestuurders of het gehele bestuur gezamenlijk.

Related Posts