Wat staat er in NRC Handelsblad?

Wat staat er in NRC Handelsblad?

NRC Handelsblad bestaat sinds 1970, als resultaat van een fusie tussen twee oude kranten: het in Amsterdam gevestigde Algemeen Handelsblad (opgericht in 1828) en de Nieuwe Rotterdams(ch)e Courant (1844).

Hoe heette het AD vroeger?

In 1964 werd de krant overgenomen door de Nederlandse Dagblad Unie, die was ontstaan na een fusie van de NRC met het Algemeen Handelsblad. Tot dat moment werd de krant uitgegeven door de Nieuwe Rotterdamsche Courant N.V.

Hoe heette de Volkskrant vroeger?

De Volkskrant werd vanaf 2 oktober 1919 uitgegeven als weekblad van de katholieke arbeidersbeweging. De oprichters waren verscheidene katholieke arbeidersbonden, die zich verenigd hadden in de Federatie der Diocesane Rooms-katholieke Volks- en Werkliedenbonden.

Wat is de oplage van De Telegraaf?

Beluister (info) De Telegraaf

De Telegraaf
Eerste editie 1 januari 1893
Eigenaar(s) Mediahuis
Oplage 353.000 (2018)
Hoofdredacteur Paul Jansen

Wat is het verschil tussen NRC Next en NRC Handelsblad?

NRC Next verandert van naam: de ochtendkrant heet vanaf maandag NRC. De naam van de middagkrant, NRC Handelsblad, blijft hetzelfde. Het logo van de middagkrant verandert wel.

Wat is verschil tussen NRC en NRC Handelsblad?

Sinds een aantal jaar is dat niet meer en zijn het twee edities van dezelfde krant. Met de naamsverandering en het logo laten we zien dat hoe of waar je NRC leest: het is één NRC.

Welke kranten vallen onder het AD?

We informeren, inspireren en entertainen. Ons portfolio bestaat uit sterke nationale, regionale en lokale merken. Van AD en NU.nl, tot Donald Duck, Libelle en Flow. Van Het Parool en de Volkskrant, tot Qmusic en Independer.

Wat is de doelgroep van het AD?

Wat is de doelgroep van het AD? Het AD positioneert zichzelf als zijnde een krant voor de gemiddelde Nederlander, de Nederlander die niet alleen wilt weten wat er gebeurt in de regio, het land en daarbuiten maar dit ook wilt begrijpen.

Hoe lang bestaat de Volkskrant?

Het huidige dagblad de Volkskrant ontstond op 1 oktober 1921. Vóór die tijd, vanaf 19 januari 1920, verscheen de krant drie maal per week als een zogenaamde ‘anderdaagse’ krant.

Wie is de doelgroep van de Volkskrant?

De doelgroep van de Volkskrant is zij die de wereld willen begrijpen door het tot zich nemen van objectief nieuws, zij die in staat is zelf een mening te vormen op basis van deze informatie en zij die op de hoogte willen blijven van trends en ontwikkelingen. De doelgroep is serieus en maatschappelijk betrokken.

Welke krant heeft de grootste oplage?

1. Telegraaf. Het dagblad met het grootste landelijke bereik is de Telegraaf. Deze krant bereikt op zaterdag 1.558.200 lezers en op doordeweekse dagen is het bereik van deze titel 1.151.800 lezers.

Wat is de betekenis van oplage?

Een Oplage is letterlijk het aantal keren dat een eenheid wordt geproduceerd. Het is een term die vooral wordt gebruikt in de drukwerk sector.

Related Posts