Wat zijn de conquistadores?

Wat zijn de conquistadores?

Hernán Cortés Conquistador is een Spaanse term voor veroveraar. Het betrof militairen, ontdekkingsreizigers en avonturier die van de vijftiende eeuw tot zeventiende eeuw namens Spanje de oceaan overtrokken en met name gebieden in Zuid-Amerika, Midden- en Noord-Amerika en de Filipijnen kolonialiseerden.

Waarom wilde Hernán Cortés het rijk van de Azteken veroveren?

De verovering van het Rijk van de Azteken Cortes ging naar Amerika met de bedoeling om rijk te worden. Hij dacht dat er veel goud te halen was bij de volkeren die er woonden. Toen hij echter in Mexico aankwam, bleek echter dat het ging om een uiterst agressief volk, de Azteken.

Hoe heeft Cortés de Azteken verslagen?

Vlucht van Hernán Cortés In een poging de rust te laten terugkeren, besloot Cortés een beroep te doen op Montezuma. Toen Montezuma zich toonde aan de Azteken werd hij echter bekogeld met stenen. Niet veel later overleed de leider der Azteken aan zijn verwondingen.

Hoe groot was het Azteekse rijk?

Het Azteekse rijk besloeg op zijn hoogtepunt in 1519 een gebied van 300.000 vierkante kilometer. Er woonden minsten 3 miljoen mensen en er werden meer dan 20 verschillende talen gesproken. De hoofdstad Tenochtitlán was een van de grootste steden ter wereld.

Wie was de eerste ontdekkingsreiziger?

De eerste grote Europese ontdekkingsreizen waren die van de Portugezen. In 1415 veroverden de Portugezen in het verlengde van de Reconquista het rijke Ceuta, het eindpunt van handelskaravanen vanuit West-Afrika. Na de verovering droogde deze bron op, waarna men besloot de handel zelf over te nemen.

Wat is het Azteken?

De Azteken of Mexica waren de dragers van een militaristische Meso-Amerikaanse beschaving die bestond tussen circa 1300 en 1521 in het huidige Mexico. Het centrum van het Azteekse rijk was de stad Tenochtitlán, de voorloper van het huidige Mexico-Stad.

Met wie voerden de Azteken oorlog?

Het centrum van het Azteekse rijk was de stad Tenochtitlán, de voorloper van het huidige Mexico-Stad. In de ideologie van het Aztekenrijk speelde het mensenoffer een centrale rol. In de oorlog met de Spaanse veroveraars onder leiding van Hernán Cortés verloor de laatste Aztekenkoning, Motecuhzoma II, het leven.

Wie ging als eerste de wereld rond?

Ferdinand Magellaan (Portugees: Fernão de Magalhães, Spaans: Hernando de Magallanes; Porto, ca. 1480 – Mactan, 27 april 1521) was een Portugese ontdekkingsreiziger, die in Spaanse dienst de eerste zeilreis rond de wereld leidde. Tijdens deze reis sneuvelde hij op de Filipijnen.

Related Posts