Wat zijn de voordelen van binnenscheepvaart?

Wat zijn de voordelen van binnenscheepvaart?

Wist je dat de binnenvaart met 5 liter brandstof een vracht van 1 ton over 500 km kan vervoeren? En dat met veel minder CO2 -uitstoot dan de alternatieven. Meer goederen over het water transporteren haalt vrachtwagens van de weg en vermindert zo fijn stof. Ongevallen zijn zeldzaam.

Niet enkel de prijs van vervoer per binnenschip is concurrentieel, ook de maatschappelijke kosten liggen laag. Minder brandstof én loonkosten zorgen ervoor dat het totaalplaatje 2 à 3 keer lager ligt dan via de weg of het spoor.

Hoe duur is een binnenvaartschip?

Hoeveel kost een binnenvaartschip? De kosten van een binnenvaartschip kunnen sterk van elkaar verschillen. Een klein en oud binnenvaartschip heeft bijvoorbeeld een aanschafwaarde van rond de 50.000 euro. Maar de aanschafwaarde voor een complex en/of groot nieuwbouwschip ligt rond de 10 miljoen euro.

Wat zijn de sterke punten voor binnenscheepvaart in Vlaanderen?

Binnenschepen staan bekend om hun milieuvriendelijkheid. In vergelijking met andere transportmodi veroorzaken ze minder congestie en lawaaihinder. Doordat ze per ton-kilometer minder brandstof verbruiken, is ook de uitstoot van koolstofdioxide lager.

Wat voor goederen kun je in grote hoeveelheden alleen vervoeren met een schip?

Zware materialen, zand, grind, natte of droge goederen in het algemeen en containers, kunnen goed door middel van de binnenvaart worden vervoerd. De binnenvaart kent het laagste “natuurlijk doordringingsvermogen”.

Wat verdient een kapitein op een vrachtschip?

Wat verdient een Kapitein Zeevaart? Primair: De Kapitein Zeevaart zal na afloop van zijn/haar opleiding zo’n 3150-3500 euro verdienen. (dit geldt voor de MBO’er). De HBO- en WO-Kapiteins verdienen, afhankelijk van hun specialisatie, doorgaans tussen de 4150,- en 7500,- euro.

Wat verdient een kapitein van een schip?

Hogere functies Die staan allemaal onder het toeziend oog van de hoogste in rang: de kapitein. Maar wat verdient een kapitein op een cruiseschip? Hij blijft ten allen tijde verantwoordelijk voor het schip en alle opvarenden en kan daarvoor dus rekenen op een mooi loon: ongeveer 10.000 $ (9.180 €) per maand.

Related Posts