Inhoudsopgave
Wat zijn Tekstonderdelen?
Het onderwerp wordt meestal van verschillende kanten bekeken en er worden verschillende onderdelen besproken. Deze verschillende onderdelen worden deelonderwerpen genoemd. Door deze deelonderwerpen, kun je een tekst snel begrijpen. Deelonderwerpen bestaan uit één of meerdere alinea’s.
Wat bespreek je in de inleiding?
In je inleiding geef je algemene informatie over je onderwerp en baken je je onderwerp af zodat je lezer weet waar je onderzoek over gaat. Met die informatie beschrijf je jouw doelstelling, probleemstelling en presenteer je de hoofdvraag en deelvragen van je scriptie.
Hoe sluit je een voorwoord af?
Het voorwoord eindig je altijd met je naam en de plaatsnaam en datum ten tijde van het schrijven en schrijf je in een persoonlijke en professionele stijl.
Welke structuren zijn er?
Er zijn verschillende tekststructuur:
- opsomming.
- middel-doel.
- probleem-oplossing.
- oorzaak-gevolg.
- overeenkomst-verschil.
- vraag-antwoord.
- toegevend.
- voorwaardelijk.
Wat moet er in een inleiding van een werkstuk?
Inleiding. In de inleiding laat je de lezer weten hoe het werkstuk is opgebouwd. Dit doe je door eerst te vertellen wat de probleemstelling is die je hebt onderzocht. Daarna noem je stuk voor stuk de deelvragen van je onderzoek, en vertel je in welk hoofdstuk je welke deelvraag gaat beantwoorden.
Wat zet je in de resultaten?
Checklist: Resultatenhoofdstuk
- Je onderzoek is uitgevoerd en de resultaten zijn geanalyseerd.
- Per deelvraag, hypothese of topic worden alleen de daarvoor relevante resultaten besproken.
- De resultaten kunnen eventueel ondersteund worden door grafieken, figuren of tabellen (bij enquêtes) of quotes (bij interviews).
Wat komt eerst samenvatting of inhoudsopgave?
Pas na het voorblad, het voorwoord en de samenvatting komt de inhoudsopgave. Let goed op de eisen die jouw onderwijsinstelling stelt aan de opmaak van jouw inhoudsopgave. Zorg er in ieder geval voor dat je de inhoudsopgave en de bronnenlijst geen hoofdstuknummer geeft.