Welk land heeft Ferdinand Magellaan?

Welk land heeft Ferdinand Magellaan?

Ferdinand Magellaan (Portugees: Fernão de Magalhães, Spaans: Hernando de Magallanes; Porto, ca. 1480 – Mactan, 27 april 1521) was een Portugese ontdekkingsreiziger, die in Spaanse dienst de eerste zeilreis rond de wereld leidde. Tijdens deze reis sneuvelde hij op de Filipijnen.

Wie was de eerste wereldreiziger?

Een wereldreiziger (Engels: Globetrotter) is iemand die ofwel uit persoonlijk initiatief dan wel in groepsverband een reis rond de wereld maakt. Als eerste wereldreiziger wordt Ferdinand Magellaan gezien, hoewel hij stierf voordat hij terugkeerde.

Waarmee ging Ferdinand Magellaan op reis?

Op 10 augustus 1519 vertrok de zogenoemde Armada naar de Molukken onder leiding van Ferdinand Magellaan vanuit Sevilla in Spanje voor een ongeziene expeditie. Met vijf zwart geteerde schepen, Trinidad, San Antonio, Concepcion, Santiago en Victoria zeilde de vloot uit om een doorvaart te vinden naar de Stille Oceaan.

Waar woonde Ferdinand Magellaan?

Sevilla1517–1519
Lissabon1513–1517Malakka1509–1513India1505–1509
Ferdinand Magellaan/Woonplaatsen

Welke Portugese ontdekkingsreiziger zorgde voor een nieuwe overzeese route?

De vloot van Vasco da Gama arriveerde uiteindelijk in India, tijdens de eerste reis van 1497-1499. Op 8 juni 1497 begon de twee jaar durende rondreis, die afliep toen het schip Bérrio de Taag opvoer. Op 20 mei 1498 kwam Vasco da Gama aan in Calcutta. Hiermee werd de zeeweg naar India gecreëerd.

Wie was Columbus en wat ontdekte hij?

Christoffel Columbus was een ontdekkingsreiziger die op 12 oktober 1492 voet aan wal zette op een nieuw ontdekt continent, Amerika. Columbus werd waarschijnlijk in 1451 geboren. Twaalf jaar later, in 1463 maakte hij al zijn eerste zeevaarten.

Wie vaarde als eerste rond de wereld?

Ferdinand Magalhães en de eerste zeilreis rond de wereld. De Portugese zeevaarder en ontdekkingsreiziger Ferdinand Magalhães vond de zeestraat van de Atlantische naar de Grote Oceaan. Hij leidde ook de eerste zeilreis rond de wereld.

Was de reis van Magellaan in strijd met de afspraken van Tordesillas?

Magellaan hoopte langs Zuid-Amerika naar de specerij-eilanden (de Molukken) te varen, want de route die de ontdekkingsreizigers eerder voeren mocht niet meer gevaren worden, vanwege het verdrag van Tordesillas. Hij was hierdoor de eerste die een wereldreis maakte.

Waarom begonnen de Portugezen met ontdekkingsreizen?

De ontdekkingsreizen begonnen met de Reconquista en werden gemotiveerd door de zoektocht naar alternatieve routes voor de handel in het Middellandse Zeegebied. Met de ontdekkingstochten luidden de Portugezen het tijdperk van de grote ontdekkingen in Europa in, dat duurde van de 15e tot de 17e eeuw.

Waarom gingen de Spanjaarden op ontdekkingsreizen?

Zo zijn er meerdere redenen voor de ontdekkingsreizen in de tijd van hervormers en ontdekkers(1500-1600), die we onder andere op kunnen delen in: Economische redenen, om handel te drijven of rijk te worden. Religieuze redenen, om het geloof te verspreiden. Politieke redenen, om land te veroveren.

Wat was Columbus zijn doel?

De opperbevelhebber van de kleine vloot was Christoffel Columbus, en het doel van de reis was om de onbekende westelijke oceaan over te steken naar het mythische Azië.

Related Posts