Welke kartels in Mexico?

Welke kartels in Mexico?

Lange tijd waren het Tijuanakartel en haar rivaal het Juárezkartel (met haar gewapende eenheid La Línea) de belangrijkste drugskartels, maar tegenwoordig worden het Sinaloakartel, Golfkartel, het Jaliscokartel en La Familia Michoacana als steeds belangrijkere spelers gezien.

Wie was een grote drugsbaas?

Pablo Escobar was de gevreesde leider van het beruchte en gewelddadige Medellín-kartel, dat Colombia jarenlang in zijn greep had. Hij werd in 1993 doodgeschoten door de politie.

Waar is de grootste maffia?

Een persoon die tot de maffia behoort wordt een maffioso (meervoud maffiosi) genoemd. De belangrijkste organisaties in Italië zijn de cosa nostra op Sicilië, de ‘ndrangheta in Calabrië, de Camorra in Napels en de Sacra Corona Unita in Apulië.

Wat is de grootste maffia?

1. Cosa Nostra. Dit is de enige echte ‘maffia’, in de puurste zin van het woord. De term ‘maffia’ is immers ontstaan op Sicilië en duidt in de meest strikte zin enkel die Siciliaanse families aan die zich verenigd hebben in de ‘Cosa Nostra’ (‘Onze Zaak’, ‘Onze Belangen’).

Wie is de grootste maffia ter wereld?

Yamaguchi Gumi – $ 6,6 miljard Dit is de grootste bekende maffiagroep ter wereld en afkomstig uit Japan. De naam is bekend door de grote drugshandel, groter dan waar dan ook. De groepering bestaat uit verschillende zogenaamde Yakuza-groepen en kent zijn oorsprong al enkele honderden jaren terug.

Wie is de baas van het Sinaloa-Kartel?

El Chapo was jarenlang de leider van het Sinaloa-drugskartel, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een van de grootste en gewelddadigste drugsorganisaties van Mexico. Het kartel verdiende miljarden met de drugshandel.

Wie is er nog in leven van het Medellin kartel?

Dit betekende het begin van het einde voor het Medellin-kartel. Op dit moment zijn er nog drie van de belangrijkste leider in leven. Naast Carlos Lehder zijn dat twee van de drie Ochoa-broers. Eén van hen is een vrij man en de ander zit nog vast in de VS.

Wie is de grootste drugsdealer van Nederland?

Klaas Bruinsma (drugsbaron)

Klaas Bruinsma
Overleden 27 juni 1991 Amsterdam
Nationaliteit Nederland
Status doodgeschoten
Handlanger(s) Thea Moear Etienne Urka Roy Adkins Sam Klepper John Mieremet

Wat voor soort drugs zijn er?

Amfetamine of speed. Amfetamine is een oppeppend middel in poedervorm of pil.

  • Cocaïne. Cocaïne is een wit, kristalachtig poeder.
  • GHB. GHB is een kleur- en geurloze vloeistof met zoutige smaak.
  • Cannabis: hasj en wiet. Cannabis is de verzamelnaam van hasj en wiet.
  • Heroïne.
  • LSD.
  • Methadon.
  • Paddo’s en truffels.
  • Related Posts