Welke leeftijd begint pensioen?

Welke leeftijd begint pensioen?

De pensioenleeftijd is in de meeste gevallen per 01-01-2018 verhoogd van 67 naar 68 jaar. Maar dat betekent niet dat het voor die datum opgebouwde pensioen ook is verhoogd naar het 68 jaar. In veel gevallen heeft het al opgebouwde pensioen gewoon de pensioenleeftijd van 65 of 67 jaar behouden.

Wat is pensioen naar voren halen?

In veel pensioenregelingen kunt u al voordat u de standaard pensioengerechtigde leeftijd bereikt, stoppen met werken. Maar doordat uw pensioen eerder ingaat, wordt de uitkering een stuk lager. U moet namelijk langer rondkomen met uw pensioengeld. Ook heeft u minder jaren waarin u het pensioen opbouwt.

Hoe kan ik toegang krijgen tot mijn pensioendossier?

My pensio n.be beschikt over een beveiligde toegang. Om toegang te krijgen tot uw online pensioendossier moet u zich aanmelden met uw elektronische identiteitskaart. Hiervoor hebt u uw pincode en een kaartlezer nodig.

Is dat mogelijk als u op 1 januari 2018 met pensioen bent gegaan?

Ja, dat is mogelijk. Als u op of na 1 januari 2018 met pensioen bent gegaan, kunt u op Mijnpensioenoverzicht.nl uw AOW-pensioen en pensioenuitkering bekijken. Een aantal pensioenuitvoerders toont uw pensioenuitkering ook als u eerder dan 1 januari 2018 met pensioen bent gegaan.

Wat is mijn Pensioenoverzicht?

Mijnpensioenoverzicht.nl (MPO) is een informatieve website die een eerste overzicht biedt van uw AOW en uw pensioen via de werkgever(s). Mijnpensioenoverzicht.nl wordt verzorgd door de Stichting Pensioenregister. De Stichting Pensioenregister (SPR) is een samenwerkingsverband tussen de Sociale Verzekeringsbank,

Wanneer kun je op vakantie gaan met pensioen?

Nu je met pensioen bent kun je vaker op vakantie en je kunt bovendien zelf bepalen wanneer en hoe lang je gaat. Misschien droomde jij er altijd al van een verre reis te maken, daar heb je nu de kans voor! Maar ook als je minder budget hebt kun je er heerlijk op uit trekken in Nederland.

Related Posts