Welke zaken zijn van belang om veilig te kunnen werken op ladders?

Welke zaken zijn van belang om veilig te kunnen werken op ladders?

Veiligheidsmaatregelen bij werken met een ladder Houd de ladder en je schoenen schoon. Houd de toegang tot de ladder vrij van obstakels. Plaats metalen ladders op minimaal 2 meter afstand van onder spanning staande delen. Een ladder moet tenminste 1 meter uitsteken boven de plaats waar zij toegang toe geeft.

Hoe veilig een ladder gebruiken?

7 tips om een ladder veilig en stabiel op te stellen

  1. Zorg ervoor dat de ladder lang genoeg is.
  2. Plaats de ladder stevig op de grond, op een vlakke en stabiele ondergrond.
  3. Zorg ervoor dat de ladder niet kan wegglijden.
  4. Stel de ladder stabiel op in een hoek van 75°.

Hoe zorg je voor een ladderstopper?

Zet de ladder vast met bijvoorbeeld een ladder aanhaakbeugel. Zet de ladder op een stevige ondergrond en zorg voor een stabiele opstelling. Bij gladde of niet vlakke ondergrond ook borging aan de onderzijde, bijvoorbeeld met een ladderstopper. Let op dat er voldoende afstapruimte is.

Hoe doe je de laddersport goed vast?

Plaats de ladder in een hoek van 75 graden. Zo weet je dat je goed zit: plaats je voeten tegen de poten en houd je armen recht, gestrekt vooruit. Je moet de laddersport dan gemakkelijk vast kunnen pakken. De ladder moet minstens 1 meter uitsteken boven de dakrand.

Wat is de maximale stahoogte van een ladder?

Een ladder heeft een maximale stahoogte van 7,5 meter. De statijd mag maximaal 2 uur zijn en de reikwijdte niet meer dan 1 meter In de praktijk zijn de volgende hulpmiddelen het meest voorkomend om op hoogte te komen:

Wat is de optelsom van de ladder?

Dit is de optelsom van alle tijd dat er op een ladder wordt gewerkt voor het totale project. < 2 uur. Ladder mag. 2 – 4 uur (op trappen maximaal 6 uur) Overleg tussen leidinggevende en werknemer. > 4 uur. Ladder mag niet. Statijd per persoon.

https://www.youtube.com/watch?v=vI_b5zfx2PQ

Related Posts