Wie komt Jezus bij zijn geboorte aanbidden?

Wie komt Jezus bij zijn geboorte aanbidden?

Maria en Jozef worden vanaf de geboorte tezamen met het kindje Jezus de Heilige Familie genoemd. Herders in de omringende velden worden door engelen op de hoogte gebracht van de bijzondere geboorte en komen het kindje als eersten aanbidden (Luc. 2). Later volgen nog wijzen of magiërs uit het Oosten.

Waarom is Jezus niet in het jaar 1 geboren?

De bijbelse Jezus is 2 jaar jonger dan de historische Jezus. Hij is niet op 25 december in het jaar 0 geboren, maar op 17 juni in 2 voor Christus. Conclusie: onze jaartelling is 2 jaar te laat begonnen. En bovendien vieren we kerst in het verkeerde jaargetijde.

Waar kwamen Jozef en Maria vandaan?

Volgens het evangelie van Lucas reisden Jozef en Maria zo’n tweeduizend jaar geleden van Nazareth naar Bethlehem. Daar zou Maria het leven hebben geschonken aan Jezus. Trouw reist hen dwars door het Heilige Land achterna en ontmoet een slinkende, worstelende christelijke gemeenschap.

Wat betekent de geboorte van Jezus?

Een van beide kreeg van een engel in een droom te horen (annunciatie) dat Maria zwanger was of zou worden van de heilige Geest, dat zij van een zoon zou bevallen, dat hij Jezus genoemd moest worden en dat hij zeer belangrijk zou worden. Maria baarde haar zoon in Bethlehem en (men) noemde hem Jezus.

Van wie moesten Jozef en Maria naar de volkstelling in Bethlehem?

Afstammeling van David Om de bevalling in Bethlehem te laten gebeuren, moesten Jozef en Maria een reden krijgen om daar naartoe te gaan. Dat werd het verhaal van de volkstelling: omdat de Romeinen wilden weten hoeveel mensen er in hun provincie woonden, moest het paar zich melden in de plaats van herkomst.

Hoe oud waren Jozef en Maria toen Jezus geboren werd?

Er wordt gezegd dat ze 13 of 14 jaar oud was (te vinden in verschillende Engelstalige bronnen) vaak op basis van uithuwelijking op die leeftijd maar in de bron hieronder staat dat dat niet te verwachten was omdat god zelf vond dat je pas beslissingen over het leven kon maken met 20 en waarom zou hij dan zijn zoon geven …

Wat betekent het kerstverhaal?

De geschiedenis van kerst Er wordt vaak gedacht dat kerstmis ontstaan is door het alom bekende kerstverhaal uit de Bijbel: de geboorte van Jezus. Dit is eigenlijk wat de Christenen vieren tijdens Kerstmis. Op Kerstavond, 24 december, wordt dit dan ook gevierd binnen de kerkgemeenschap.

Waar staat de geboorte van Jezus?

Geboorteplaats van Jezus: Geboortekerk en pelgrimsroute, Bethlehem. Deze plek ligt 10 kilometer ten zuiden van Jeruzalem op de locatie die door de christelijke traditie als de geboorteplaats van Jezus werd aangewezen sinds de 2e eeuw na Christus. In 339 werd er voor het eerst een kerk voltooid.

Related Posts