Wie wordt als uitvinder van de thermometer gezien?

Wie wordt als uitvinder van de thermometer gezien?

De bakermat van de weerkundige meting ligt in Italië. De Italiaan Galilei Galileo bedacht in 1593 zijn thermoscoop, de voorloper van de thermometer. Deze is ook bekend als florentijnse thermometer.

Galilei Galileo De bakermat van de weerkundige meting ligt in Italië. De Italiaan Galilei Galileo bedacht in 1593 zijn thermoscoop, de voorloper van de thermometer. Deze is ook bekend als florentijnse thermometer.

Wat is de vloeistof in een thermometer?

Vloeistofthermometer – deze werkt met een dunne glazen buis naast een schaalverdeling. Vaak wordt kwik (kwikthermometer) of in moderne thermometers gekleurde alcohol gebruikt, maar ook andere organische vloeistoffen kunnen dienen. Door de uitzetting van de vloeistof stijgt de kolom als de temperatuur hoger wordt.

Hoe gebruik je een kwikthermometer?

Zorg ervoor dat de thermometer ongeveer twee centimeter diep zit. Let er evenwel op dat je de thermometer niet verder duwt als je weerstand ondervindt. Hou de thermometer op zijn plaats tot je het geluidssignaal hoort. Reinig de thermometer na de meting met ontsmettingsalcohol 70°.

Wat is de blauwe vloeistof in een thermometer?

Vroeger gebruikte men kwik, maar dat is giftig. De blauwe was is dat niet. Nu dopen ze de thermometers in gekoelde alcohol, zodat alle vloeistof onderin gaat zitten.

Welke onderdelen zit er in een vloeistof thermometer?

Zo’n thermometer bestaat uit een reservoir en een stijgbuis waarlangs een schaalverdeling staat. Het reservoir en een gedeelte van de stijgbuis zijn gevuld met een vloeistof: vroeger meestal met kwik tegenwoordig vaak met alcohol. Als de temperatuur stijgt, zet de vloeistof uit.

Wat is de rode vloeistof in een thermometer?

Alcohol of Petroleum thermometer: Deze thermometer is te herkennen aan de rode vloeistof in de kolom en het bolletje onderin. De rode kleur is een kleurstof die is toegevoegd aan de alcohol of petroleum.

Wie is de uitvinder van de thermometer puzzel?

Uitvinder van de van de thermometer ( = GALILEI)

Wie wordt algemeen gezien als de uitvinder van de thermometer 14 letters?

De Duitse natuurkundige Gabriel Fahrenheit (1686-1736) is de geschiedenisboeken ingegaan als de uitvinder van de kwikthermometer.

Related Posts