Wat is de beste behandeling voor fibromyalgie?

Wat is de beste behandeling voor fibromyalgie?

Er is geen behandeling mogelijk om fibromyalgie te genezen. Wel zijn er verschillende opties om de pijn en de gevolgen (van die pijn) te helpen verminderen, zoals: Fysiotherapie en oefentherapie. Therapie en training ter bevordering van spieren en het uithoudingsvermogen.

Wat mag je niet eten als je fibromyalgie hebt?

Voeding heeft hier een grote invloed op. Zo kunnen producten zoals vlees, zuivel, suiker en alcohol ontstekingen veroorzaken. Voeding zoals groene groenten, kool, granaatappel en blauwe bessen werken daarentegen juist ontstekingsremmend. Ook olijfolie, vette vis en groene thee werken tegen ontstekingen.

Er zijn geen medicijnen om fibromyalgie te genezen. Wel kunnen uw klachten verminderen door met name een combinatie van beweging en rust. Over het algemeen kunt u na verloop van tijd goed leven met de klachten van fibromyalgie.

Wat veroorzaakt fibromyalgie?

Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, die chronisch zijn. Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen.

Welke tenderpoints hebben mensen met fibromyalgie?

Mensen met fibromyalgie kunnen 18 tenderpoints hebben op het lichaam. Deze plekken zijn pijnlijk als de arts daar met een vinger op duwt. Bij veel pijn is er sprake van een ‘positieve tenderpoint’. De hoeveelheid tenderpoints kan in de loop van de tijd toe- of afnemen.

Is extreme spierspanning pijn bij fibromyalgie?

Extreem hoge spierspanning veroorzaakt pijn bij fibromyalgie. Mensen met fibromyalgie hebben te maken met een veel hogere spierspanning dan mensen zonder fibromyalgie. De extreme spierspanning kan de oorzaak zijn van de vaak ernstige spierpijn die hoort bij fibromyalgie.

Hoe ontstaat hoge spierspanning bij mensen met fibromyalgie?

De hoge spierspanning ontstaat bij mensen met fibromyalgie zonder dat ze kracht zetten met hun spieren. Het onderzoek is een nieuwe stap in het beter begrijpen van fibromyalgie. Ewa Klaver-Król is neuroloog en onderzoeker aan het Roessingh Research and Development-instituut (RRD) in Enschede.

Related Posts