Wat is een faciliterende visum?

Wat is een faciliterende visum?

Faciliterend visum Familieleden van burgers van de Unie krijgen gratis een Schengenvisum voor 90 dagen (visum type C) als zij bij hun familielid in Nederland willen wonen. Dit heet een faciliterend visum. U vraagt het faciliterend visum aan bij de Nederlandse ambassade of consulaat in het land waar u woont.

Hoe noem je een buitenlandse werknemer?

Referent of erkend referent Een referent is een persoon of organisatie die belang heeft bij het verblijf van een vreemdeling in Nederland. U kunt voor meerdere werknemers tegelijk referent zijn. U kunt als werkgever mogelijk erkend referent worden.

Wat is een verblijfsrecht?

Permanent verblijfsrecht U krijgt recht op permanent verblijf als u vijf jaar na elkaar rechtmatig in uw EU-gastland heeft gewoond.

Wat is een Chavez visum?

Chavez-Vilchez verblijf bij een Nederlandse kind Voor Chavez Vilchez was het voor de ouder van een minderjarig kind met de Nederlandse nationaliteit nagenoeg onmogelijk een verblijfsvergunning te krijgen.

Hoe lang duurt faciliterend visum?

Een faciliterend visum is gratis. Het dient zo spoedig mogelijk via een versnelde procedure te worden afgegeven, in elk geval binnen 15 dagen. Slechts in uitzonderlijke gevallen mag het langer duren. Van de aanvrager mag niet verlangd worden dat het doel van het verblijf wordt aangetoond met bewijzen.

Wat is een buitenlandse werknemer?

Werknemers uit het buitenland en hun werkgevers krijgen bij het werk in Nederland met diverse regels te maken. Denk hierbij aan (verblijfs)vergunningen, belastingvoordeel en huisvesting.

Hoe werkt de 30%-regeling?

De 30%-regeling houdt in dat u aan bepaalde werknemers zonder nader bewijs maximaal 30% van het loon inclusief de vergoeding onbelast kunt geven (gerichte vrijstelling, zie hoofdstuk 22 van het ‘Handboek Loonheffingen’, dat u kunt downloaden op de pagina Loonheffingen) voor de extraterritoriale kosten.

Heb ik een verblijfsvergunning nodig?

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland verblijft. En als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig.

Related Posts