Wat is DSMR?

Wat is DSMR?

Voor de L+G-meters serie ZCF110 / ZMF110 zijn de eisen opgenomen in de DSMR (Dutch Smart Meter Requirements). Deze eisen zijn te vinden op de site van Netbeheer Nederland. De netbeheerder mag niet iedere willekeurige elektriciteitsmeter installeren. Een elektriciteitsmeter valt onder Europese Richtlijn 2004/22/EG.

Wat kan ik met mijn slimme meter?

Wilt u weten welk type slimme meter u in de meterkast hebt hangen? Op de pagina De meter en uw meterkast kunt u opzoeken welke meter u in de meterkast hebt hangen en kunt u de handleiding van de slimme meter downloaden.

Waar vind ik SMR versie?

U kunt deze ook vinden op www.slimmemeters.nl of op de site van uw netbeheerder.

Waar wordt IoT voor gebruikt?

Het Internet of Things – in het Nederlands: Internet der dingen – is een verzamelterm voor het feit steeds meer semi-intelligente apparaten direct met het internet verbonden zijn en min of meer zelfstandig beslissingen kunnen maken en met elkaar of mensen kunnen communiceren.

Hoe zal het internet der dingen verder kunnen evolueren?

Er wordt verwacht dat het Internet of Things tegen 2025 bestaat uit liefst 150 miljard aangesloten toestellen, wereldwijd. Tegen die tijd zal onze manier van leven nog dieper verweven zijn met het online gebeuren én de slimme toestellen. Een nieuwe tijd vol met leuke mogelijkheden, dus!

Welk voordeel heeft het ontwikkelen van toepassingen op basis van het internet?

Het Internet of Things (IoT) wordt voor steeds meer dingen toepasbaar. Niet alle voorbeelden zijn even bekend. In dit artikel vind je een aantal aansprekende voorbeelden. Dankzij IoT kunnen bedrijven hun efficiency vergroten, nieuwe diensten aan hun klanten bieden en slimmer werken.

Wat is internet of things voorbeelden?

Miljarden apparaten die aan het internet zijn gekoppeld verzamelen en delen gegevens. Door deze koppelingen worden ze ‘smart’. Een voorbeeld is een thermostaat die via een mobiele app is af te stellen. De afgelopen tijd is dit soort verbonden apparaten nog slimmer geworden, met name in de industrie.

Kan ik mijn slimme meter uitlezen?

Ja, dat kan. Zowel de gas- als de elektriciteitsmeter biedt de mogelijkheid om uw standen van het display af te lezen. Precies zoals bij de traditionele meter.

Welke apparaten verzamelen gegevens van sensoren?

Maar ook huishoudelijke apparaten, waaronder de slimme thermostaten, slimme verlichting, smart tv behoren tot IoT. Deze slimme apparaten verzamelen gegevens, worden op afstand bediend en communiceren via het internet.

Related Posts