Waardoor gebruiken in een zin?

Waardoor gebruiken in een zin?

Een oorzaak is volgens Van Dale ‘datgene waardoor iets gebeurt’. Er is bijvoorbeeld een stroomstoring in Utrecht, waardoor de trein vertraging heeft. De stroomstoring is in dit geval de oorzaak van de vertraging van de trein. Niemand heeft gekozen voor deze storing, het overkomt ons gewoon.

Waarbij in zin?

In vraagzinnen met waarbij als eerste zinsdeel kunt u het voornaamwoordelijk bijwoord waarbij herkennen aan het feit dat u het kunt vervangen door bij wat of bij wie. Waarbij kan een loopbaanadviseur je helpen? (= bij wat kan een loopbaanadviseur je helpen?)

Is het woord er overbodig?

In scripties is het woordje “er” soms overbodig….“Er” is toegestaan, maar beter om aan te passen.

Voorbeeld Functie “er” Dus …
Er worden in dit hoofdstuk aanbevelingen gedaan. Het onderwerp van een passieve zin In dit hoofdstuk worden aanbevelingen gedaan.

Wat is de reden dat of waarom?

Het woord ‘reden’ kan gevolgd worden door dat of waarom. Er is geen betekenisverschil. Het is dus allebei goed.

Waarbij voorbeelden?

Een ongeluk waarbij alle vijf cadetten omkwamen. An accident in which all five cadets lost their lives. Een nieuwe onderneming, waarbij de vorige kinderspel zijn. A new departure, besides which my other enterprises are of little consequence.

Welke woorden niet gebruiken?

Verboden woorden in je scriptie

Soort verboden woord Fout
Algemeen Het is niet makkelijk om valide resultaten te krijgen.
Spreektaal Wat er in het logboek staat is niet publiek toegankelijk.
Subjectief Dit onderzoek dient het mooie doel om…
Overdreven Het was heel moeilijk om respondenten te vinden.

Waardoor en daardoor verschil?

Daardoor en daarom komen beide voor bij oorzaken, en daarom ook bij een reden. Waardoor geeft een oorzaak aan. Let wel op het grammaticale verschil tussen daardoor en daarom enerzijds en waardoor anderzijds. Daardoor en daarom gebruik je in hoofdzinnen; met waardoor verbind je een hoofd- en een bijzin met elkaar.

Waarom voegwoorden?

Met voegwoorden wordt het verband tussen (de inhoud van de) zinnen duidelijk. Er zijn verschillende soorten verbanden mogelijk. Voegwoorden van tijd geven aan in welke volgorde de zaken zich afspelen: ‘Hij brengt de kinderen weg voordat hij naar zijn werk gaat.

Is het de rede of de reden?

Rede werd steeds meer gebruikt in de betekenissen ‘denkvermogen, oordeel’ en ‘het spreken, toespraak’. Reden kreeg vooral de betekenis ‘oorzaak, grond, motief’.

Related Posts