Hoe een col dragen?

Hoe een col dragen?

De coltrui wordt heel nonchalant als je hem oversized draagt. Draag hem boven een straight of skinny jeans en combineer hem met opvallende sneakers voor een street-style look. Deze trui is van zichzelf serieus en netjes. Daarom past hij ook goed onder een pak.

Waar komt coltrui vandaan?

Een coltrui is een trui met een opgerolde kraag. De coltrui dateert uit de 15e eeuw en werd vanaf de 19e eeuw veelvuldig gedragen door arbeiders, atleten en zeelieden. Vanaf de 20e eeuw werd dit kledingstuk ook geassocieerd met artiesten en intellectuelen. Steve Jobs en Vladimir Poetin zijn bekende coltruidragers.

Hoe draag ik coltrui?

Je kunt een coltruitje prima casual dragen, met bijvoorbeeld een jeans of een spijkerrokje. Maar je kunt het ook heel verzorgd dragen voor op het werk. Style het dan met een net rokje of een mooie pantalon en combineer er een paar klassieke leren schoenen en draag er een stijlvolle handtas bij.

Wat vinden vrouwen van een coltrui?

Bovendien ziet een coltrui er heerlijk cozy uit. Veel vrouwen zouden maar wat graag in de armen van een man in coltrui willen liggen met een zwijmelrocknummer op de achtergrond … Tot zover deze cliché mannen-met-coltrui-fantasie van vrouwen.

Hoe draag je een turtleneck?

Draag je een basic kleur turtleneck zoals zwart, grijs of donkerblauw; dan is een overshirt in een ruit bijvoorbeeld tof om te dragen! Daarnaast kan je een turtleneck dragen met een stoer spijkerjack van Cast Iron of Levi’s vesten. Maak jouw outfit af met opvallende sneakers of stoere boots.

Hoe combineer je een coltrui?

Chique kleuren waarmee je indruk maakt zijn natuurtinten als beige en bruin. Een beige coltrui gaat bijvoorbeeld ook perfect samen met een jeans die een lichte wassing heeft. Combineer het met een jack of colbert en je hebt de perfecte casual – but chic – (of de bekende term: smart casual) look.

Hoe draag je mouwloze blazer?

Een nieuw trend item voor komend seizoen is de mouwloze jas. Een praktisch item dat je op verschillende manieren kan combineren door hem over een longsleeve, blouse, trui of shirt te dragen. Zo geef je elke outfit een andere twist. Ook geeft ‘ie je meteen wat extra warmte, zeker wel fijn met dat Hollandse weer.

Wat is coltrui in het Engels?

coltrui {de} turtleneck {znw.}

Wat is een ander woord voor coltrui?

Paspull. Revolver voor haar uitval en kleding.

Welke coltrui?

Een lekkere warme coltrui in de winter Vooral bij je nek is de trui door de hoge kraag heerlijk warm. Voor de echt koude dagen kies je voor een lekkere grof gebreide coltrui, die je draagt boven een spijkerbroek of pantalon. En bij formelere gelegenheden draag je een fijn gebreide versie, in een stijlvolle kleur.

Wat betekent turtleneck?

Een turtleneck is een hoge, omgerolde boord die nauw om de hals valt. Een turtleneck wordt ook wel een col genoemd. Echter, een turtleneck is lager dan een col, en loopt dus minder ver door. Shirts met een turtlenecks zijn daarom minder warm en iets subtieler dan bijvoorbeeld een coltrui.

Hoe rolkraag dragen?

Hoe draag je een rolkraag?

  1. In combinatie met een broek. Combineer de coltrui met een stoer jasje of blazer, ripped jeans en schoenen met hakken.
  2. In combinatie met een rok. Een lange rok kan je perfect combineren met een coltrui. Werk je outfit af met laarsjes.
  3. In combinatie met een jurk.

Related Posts