Waaruit bestaat het Baringskanaal?

Waaruit bestaat het Baringskanaal?

Het baringskanaal, waar het kind tijdens de geboorte doorheen moet, bestaat uit het benige baringskanaal (de botten van het bekken) en het weke baringskanaal (de baarmoedermond, de vagina en de bekkenbodemspier). De ingang van het benige baringskanaal is dwars-ovaal van vorm.

Hoe kan je weten of je ontsluiting hebt?

Zodra je baarmoedermond ‘rijp’ is, kunnen de weeën zorgen voor ontsluiting. Ontsluiting is het openen van je baarmoedermond. Met twee vingers voelen we als verloskundige hoe ver je baarmoedermond geopend is.

Waarom spildraai?

Deze houding is wel het meest gunstig, omdat de schedelbotten (die bij een baby nog uit verschillende delen bestaan) in elkaar kunnen schuiven om het hoofdje iets kleiner te maken. Als het hoofdje geboren is draait het lichaam weer een kwartslag: de uitwendige spildraai. Daarna kan het lichaampje geboren worden.

Wat is linea Innominata?

De bekkeningang is het vlak gevormd door de bovenrand van de schaambeennaad en de vooruitstekende eerste heiligbeenwervel. De zij grenzen worden bepaald door de ongenoemde lijn (linea innominata) van het darmbeen.

Hoe heb je een volledige ontsluiting?

Volledige ontsluiting Met 10 centimeter heb je volledige ontsluiting. Dat betekent dat je kindje goed door je baarmoedermond past. Het is belangrijk dat je pas gaat persen als je dit stadium hebt bereikt.

Wat is een 3 cm ontsluiting?

3 cm ontsluiting. Als je 3 centimeter ontsluiting hebt, is je baarmoedermond zo groot als een plakje banaan. De weeën worden iets krachtiger en pijnlijker en duren ook langer. Tijdens de ontsluitingsfase komt je verloskundige regelmatig langs om te controleren hoe de bevalling vordert.

Wat is een ontsluiting tijdens bevalling?

Ontsluiting is het openen van de baarmoedermond tijdens je bevalling, zodat je baby erdoor past. Gedurende de bevalling krijg je weeën, die ervoor zorgen dat je baarmoederhals langzaam inkort en je baarmoedermond verweekt en oprekt. Ontsluiten gebeurt tijdens de eerste drie fases van je bevalling. Het verschilt per bevalling hoelang dit duurt.

Related Posts