Welke datum zet je in je ontslagbrief?

Welke datum zet je in je ontslagbrief?

Een zin waarin je duidelijk schrijft dat je de arbeidsovereenkomst opzegt en per welke datum je dat doet. Let hierbij ook op de wettelijke opzegtermijn. Deze is meestal een maand, maar kijk dit altijd even na in de overeenkomst. Is de opzegtermijn een maand en verstuur je de brief op 11 maart.

Hoe ontslag nemen in het onderwijs?

Het schoolbestuur kan een tijdelijk personeelslid ontslaan wegens ’tekortkoming aan plichten’ (opzeggingstermijn van 30 kalenderdagen) of wegens dringende redenen. Beiden moeten schriftelijk gemotiveerd zijn. Ook kan een tijdelijk personeelslid zelf vrijwillig ontslag geven met een vooropzegperiode van 7 kalenderdagen.

Waar stuur je je ontslagbrief naartoe?

Stuur het aan de juiste personen: stuur afgedrukte kopieën naar je leidinggevende en naar personeelszaken of HR. Stuur het voor de zekerheid ook per e-mail. En bewaar een kopie voor je eigen administratie!

Is ontslagbrief verplicht?

Een medewerker kan heel eenvoudig ontslag nemen. Als hij zijn ontslag op een nette manier aan jou kenbaar maakt en daarbij de wettelijke opzegtermijn in acht neemt, voldoet hij al aan de eisen van de wet. In principe is hij niet verplicht om tekst en uitleg te geven over de redenen van zijn vertrek.

Hoe neem je vriendelijk ontslag?

Schriftelijk ontslag

  1. de datum boven de brief.
  2. de naam van je baas aan wie je de brief richt.
  3. dat je besloten hebt ontslag te nemen (reden hoeft niet, mag wel)
  4. de ingangsdatum van het ontslag – inclusief opzeggingstermijn.
  5. je naam.
  6. je handtekening.

Wat moet ik doen als iemand ontslag neemt?

Als een werknemer zijn ontslag indient en daarbij de geldende opzegtermijn in acht neemt, kun je dit in principe niet weigeren. Er is echter één uitzondering: heeft je werknemer een contract voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld een jaarcontract? Dan is hij verplicht om zijn contract uit te dienen tot de afgesproken datum.

Gerelateerde berichten