Wat als een klant niet tevreden is?

Wat als een klant niet tevreden is?

Als een klant niet tevreden is, zal hij je eerst in gebreke moeten stellen. Dat betekent dat hij je schriftelijk en gemotiveerd laat weten dat hij ontevreden is. Hij moet je hierbij de kans geven om ervoor te zorgen dat het product of je werk wel aan aan de afspraken voldoet.

Wat is een goede klachtafhandeling?

Maak ‘groot’ wat je weg geeft. Bijvoorbeeld: “Ik ga even overleggen of ik dit voor u kan doen” of “Ik moet er even goed over nadenken, maar wat ik voor u zou kunnen doen is ….” Laat het geen toneelspel worden, maar we geven vaak achteloos veel waarde weg. Met als resultaat: instemming van de klant bij de oplossing.

Hoe te reageren op een klachtenbrief?

Reageren op klachten: in 5 stappen naar een oplossing

  1. Reageer zo snel mogelijk. Al zijn klachten doorgaans niet in een vingerknip opgelost, je klant verwacht wel snel een reactie, liefst zelfs binnen het uur.
  2. Luister en erken het probleem.
  3. Verzamel alle details.
  4. Reik een oplossing aan.
  5. Blijf verder opvolgen.

Hoe om te gaan met klachten in de zorg?

Als je de klacht als zeer belastend ervaart, geef dat dan tijdig aan bij collega’s of leidinggevende en vraag om ondersteuning. Je kunt ook een beroep doen op Peer Support of de vertrouwenspersonen. De Peer Supporter en/of vertrouwenspersoon helpen je met goede opvang en begeleiding.

Hoe behandel je een klant?

Allereerst is het essentieel dat de communicatie open, eerlijk en duidelijk is. Zorg dat klant begrijpt wat jij bedoelt, om zo verwarring en misverstanden te voorkomen. Probeer klantgericht te communiceren. Dus verplaats je in klant, en denk je in hoe hij of zij zou willen dat jij als bedrijf hem of haar benadert.

Wat is een gegronde klacht?

Gegrond betekent dat de Commissie de indiener van de klacht gelijk geeft. Is de klacht ongegrond, dan krijgt de indiener van de klacht geen gelijk. Als een klacht uit meerdere onderdelen bestaat, kan de Commissie de indiener op één punt gelijk geven en op een ander punt ongelijk. De klacht is dan ten dele gegrond.

Welke 5 soorten klachten onderscheid je?

5 soorten klachten en hoe je ze voorkomt

  1. ‘Ik kreeg geen begroting’
  2. ‘Ik kreeg geen reactie op mijn vragen, twijfels, klacht’
  3. ‘Ik wist niet waar ik met mijn vragen, twijfels, klacht naartoe moest’
  4. ‘Mijn tandarts vertelde me niet dat ik wel/niet verzekerd was’
  5. ‘Ik wist helemaal niet dat ik een keuze had’

Related Posts