Hoe lang revalideren na kanker?
Hoe verloopt revalidatie na kanker? Het programma duurt 12 weken en bestaat uit een combinatie van lichaamstraining en mentale ondersteuning. U kunt het fysieke of het psychosociale luik ook apart volgen, maar we raden aan om beiden te combineren als u hiervoor in aanmerking komt.
Hoe wordt revalidatie vergoed?
Revalidatiezorg onder verantwoordelijkheid van de medisch specialist krijgt u vergoed uit uw basisverzekering als u een verwijzing hebt van uw arts. Wij vergoeden de kosten van revalidatie onder verantwoordelijkheid van de medisch specialist als u zo een handicap kunt voorkomen, verminderen of overwinnen.
Kan je herstellen van kanker?
Kanker is een ingewikkelde ziekte die vaak niet makkelijk te genezen is. Toch overleven steeds meer mensen kanker. Sommige genezen, andere mensen leven lang met kanker zonder veel klachten. De 5-jaars overlevingscijfers van kanker zijn dankzij kankeronderzoek van de afgelopen 60 jaar gestegen van 25% naar 65%.
Hoelang na chemo verminderde weerstand?
Bij een verminderd aantal witte bloedcellen in uw bloed, bent u vatbaarder voor infecties. Dit geldt vooral 7 tot 14 dagen na uw chemokuur. Om een infectie te voorkomen is het verstandig om zieke mensen niet op te zoeken, afstand te houden bij verkoudheid en uw handen regelmatig te wassen.
Hoe lang blijft chemokuur in je lichaam?
In de dagen na je chemokuur verlaten de afvalstoffen van de cytostatica je lichaam. Dat gebeurt bijvoorbeeld via je ontlasting, urine, zweet en braaksel. Hoe lang dit precies duurt, verschilt per chemo en kan variëren van 1 dag tot soms wel een week.
Waarom oncologische revalidatie?
Door kanker of de behandeling ervan kunt u klachten hebben op lichamelijk, mentaal of sociaal gebied. Revalideren tijdens of na de behandeling helpt deze klachten te verminderen of te voorkomen. Ook als u niet meer beter wordt, kan revalidatie helpen.
Wat na de kanker?
Ook voor wie kanker met uitzaaiingen of in een vergevorderd stadium heeft, is het belangrijk om een balans te vinden tussen actief zijn en rusten. Beweging blijft belangrijk, maar activiteiten worden best in een rustiger tempo uitgevoerd, met frequentere rustpauzes.