Wat is een Attentieregel?

Wat is een Attentieregel?

1. D.m.v. een attentieregel kun je in het hoofddossier van de patiënt al zichtbaar maken dat er iets in in de vrije informatie staat. Maar let op, deze attentieregel wordt in de waarneming door andere zorgverleners (zoals huisarts/huisartsenpost) ook getoond.

Wat is Episodelijst?

Een episodelijst is een overzicht van alle gezondheidsproblemen die bij één patiënt ooit aanwezig zijn geweest of op dit moment aanwezig zijn.

Wat betekent Woonverband?

Het patiëntenbestand is georganiseerd rondom een samenlevingseenheid, bijvoorbeeld een gezin, andere samenwonenden, maar ook alleenstaanden. Dit wordt een Woonverband genoemd. Een woonverband bevat informatie over het adres waar een woonverband is gevestigd (zie Woonverbandgegevens).

Wat is Medicom?

Medicom is een HIS, waarbinnen huisartsen en apotheken in clusters samenwerken. De clusters hebben hun Medicom-software draaien in het KPN CyberCentrum in Almere.

Wat is groene kaart huisarts?

Hij/zij wil onder andere weten wat de klachten zijn, welke medicijnen u gebruikt en wanneer u die voor het laatst heeft ingenomen. De arts/verpleegkundige zal dan met u afspreken hoe verder te handelen.

Wat betekent episode medisch?

episode – Zelfstandignaamwoord 1. (medisch) op zichzelf staande gebeurtenis ♢ De operatie en het herstel daarvan was een moeilijke periode in zijn leven die nu gelukkig is afgesloten.

Wat zijn episodes in de zorg?

Een episode beschrijft het gezondheidsprobleem van de patiënt. Een overzicht van episodes geeft daarmee een direct beeld van de gezondheidsproblemen van de patiënt. Door episodegewijs te registreren houdt de huisarts de medische gegevens bij elkaar die op hetzelfde gezondheidsprobleem betrekking hebben.

Hoe vul je SOEP in?

In een SOEP-verslag worden de S-, O-, E- en P-regel (ieder in vrije tekst) vastgelegd aangevuld. De S-regel kan aangevuld worden met een uitgebreider verslag van het verhaal van de patiënt. Het SOEP verslag wordt eventueel aangevuld met een ICPC bij de S-regel en/of de E-regel.

Wat is een Deelcontact?

Eén contact kan uit meerdere delen bestaan: de deelcontacten. De huisarts registreert een deelcontact door medische gegevens, zoals een SOEP-verslag, medicatieafspraak of uitslag vast te leggen bij de betreffende episode.

Wat kun je terugvinden in de episode?

Een episode heeft een titel (naam en een ICPC). Bij een episode kan een beleid worden vastgelegd. Een episode groepeert de episode-items die bij het gezondheidsprobleem horen. Het gezondheidsprobleem wordt beschreven door middel van de episode-titel.

Wat is Woonverband?

Hoe werkt Medicom?

Overdracht en verwijderen van patiëntendossier Wanneer de overdracht plaatsvindt van Medicom naar Medicom of via Zorgmail File Transfer (ZFT) blijft het dossier leeg achter bij de oude huisarts. Hierbij is de patiënt zelf nog wel te vinden. Het dossier hoeft dan dus bij de oude huisarts niet verwijderd te worden.

Hoe vul je soep in?

Wat is een SOEP-rapportage?

  1. Subjectief: Hoe voelt de zorg-ontvanger zich? (bijv.
  2. Objectief: De symptomen zoals de zorgmedewerker die vaststelt (dit kunnen ook dingen zijn waar de zorgontvanger zich zelf niet bewust van is)
  3. Evaluatie: Hoe gaat het sinds de vorige keer? (bijv.
  4. Plan: Wat zijn de eventuele vervolgstappen?

Wat kost Medicom?

Wat zijn de kosten? De kosten bedragen €50,59 per kwartaal per geïnstalleerde MedicomMobile omgeving.

Wat is his huisarts?

Met behulp van het Huisarts Informatie Systeem (HIS) houdt u patiëntendossiers bij, plant u afspraken, schrijft u medicatie voor en declareert u bij zorgverzekeraars. Het HIS heeft invloed op de kwaliteit van uw dossiervorming en uw zorgverlening.

Wat is SOEP rapporteren?

Betekenis SOAP Objectief: De directe observatie van de situatie door de medewerker. Met andere woorden: het gedrag van de cliënt zoals de medewerker dit waarneemt. Analyse: Een conclusie getrokken uit de subjectieve en objectieve gegevens die de medewerker heeft verzameld. Plan: Wat de medewerker vervolgens gaat doen.

Related Posts