Welke spoelvloeistof bij Steenaanslag?

Welke spoelvloeistof bij Steenaanslag?

Indicatie blaasspoelvloeistof Solutio R: Deze vloeistof wordt gebruikt ter voorkoming van kristallisatie van fosfaten en steenaanslag en voor het oplossen van bestaande steenaanslag. Dit om verstoppingen van de verblijfskatheter te voorkomen of op te heffen.

Waarom is blaasspoelen een risicovolle handeling?

Het spoelen van de blaas via een reeds ingebrachte katheter en katheter zelf is een risicovolle handeling volgens de Wet BIG omdat er een open verbinding is met het milieu interieur met een verhoogde kans op een nierbekkeninfectie.

Waar op letten bij blaasspoelen?

Wat zijn veel voorkomende problemen en aandachtspunten bij blaasspoelen?

  1. Een pijnlijke blaas.
  2. Troebele urine.
  3. Gruis of vlokken in de urine.
  4. Bloed in de katheterslang/urine.
  5. Een verstopte katheter.

Wat is de ideale temperatuur van de spoelvloeistof om de blaas te spoelen?

– Verwarm het zakje met spoelvloeistof (in het kort spoelzakje genoemd) in lauwwarm water. – Breng de katheter in zoals u dat heeft geleerd. – Laat de blaas leeglopen.

Welke soorten blaasspoelingen zijn er?

Soorten. Er zijn verschillende soorten blaasspoelingen, namelijk spoelingen met chemotherapie of immuuntherapie. Spoelingen met een chemotherapie bevatten een celdodend medicament, bijvoorbeeld Mitomycine C of Epirubicine. Spoelingen met immuuntherapie bevat een verzwakte bacteriestam (tuberkel-bacillen, BCG).

Wat is Solutio R blaasspoeling?

Een licht hypotone vloeistof die door de hogere concentratie citroenzuur en gluconolacton speciaal bedoeld is voor katheters die hardnekkig verkalken en waarbij Suby G niet voldoende resultaat geeft. Daarnaast minimaliseert deze vloeistof het trauma bij het verwijderen van de verblijfskatheter.

Hoelang mag je Solutio R gebruiken?

Gebruik. 2 à 3 x per week, afhankelijk van de indicatie en voorschrift van de arts. De vloeistof dient 10 minuten (5 minuten per kamer) in de blaas geïnstilleerd te blijven.

Wat zit er in blaasspoeling?

Een blaasspoeling is een behandeling waarbij een geneesmiddel als vloeistof in de blaas wordt ingespoten. Dit geneesmiddel verlicht pijn bij bijvoorbeeld blaasontstekingen, zweren in de blaas of een ontstoken blaas. Het geneesmiddel kan in de blaas direct haar werking doen.

Welke vloeistof zit er in een Urotainer?

Uro-Tainer chloorhexidinediacetaat is een antiseptisch middel, waarbij chloorhexidine het werkzame deel is van chloorhexidinediacetaat. U krijgt deze oplossing wanneer er bij u een urinekatheter is ingebracht en deze enige tijd blijft zitten.

Wat is gruis in katheter?

De blaas spoelen Bij het gebruik van een katheter ontstaat soms slijm of gruis in de blaas. Dit is vervelend, maar normaal. Om dit te voorkomen adviseren wij u om minimaal 2 liter te drinken per dag. Soms adviseert de arts of verpleegkundige om de katheter te spoelen.

Is Blaasspoelen voorbehouden handeling?

Bij de open blaasspoeling moet de katheterzak van de blaaskatheter losgekoppeld worden, waarna de katheter op de blaasspoeling aangesloten kan worden. Blaasspoelen is een voorbehouden handeling die je als zorgprofessional, voor de veiligheid van de cliënt, correct moet kunnen uitvoeren.

Welke handelingen vallen onder risicovolle handelingen?

Risicovolle handelingen zijn handelingen die bij de uitvoering van de handeling risico’s meebrengen voor de cliënt. Een voorbeeld is het toedienen van de sondevoeding. Deze handeling is niet voorbehouden, maar er zijn wel risico’s.

Related Posts