Wat valt er te zien in het Louvre?

Wat valt er te zien in het Louvre?

Wat te zien in het Louvre: de hoogtepunten

  • De Mona Lisa – Leonardo da Vinci.
  • Venus de Milo – Alexandros van Antiochië
  • Liberty Leading the People – Eugène Delacroix.
  • Het vlot van de Medusa – Théodore Géricault.
  • Gevleugelde overwinning van Samothrake.
  • Psyche nieuw leven ingeblazen door Cupid’s Kiss – Antonio Canova.

Welk beroemd schilderij hangt in het Louvre?

Bekend zijn de Mona Lisa en de Venus van Milo. De collectie iconische meesterwerken uit de kunstgeschiedenis van het neoclassicisme en romantiek van beroemde Franse kunstschilders als Jacques-Louis David, Eugène Delacroix en Théodore Géricault is zonder meer indrukwekkend.

Wat is er bijzonder aan het Louvre?

Het Louvre is hét culturele symbool van Parijs en bezit een aantal wereldberoemde toppers zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci (‘La Joconde’ in het Frans), de Venus van Milo en ‘De vrijheid leidt het volk’, een schilderij van Eugène Delacroix. De kunstwerken beslaan een periode van bijna 5000 jaar.

Waar staat Mona Lisa in Louvre?

Het portret van Lisa Gherardini, de vrouw van Francesco del Giocondo, hangt, omgeven door zware veiligheidsmaatregelen, in zaal zes op de eerste verdieping van de Denonvleugel in het Musée du Louvre in Parijs. Het kunstwerk is op een houten paneel geschilderd en meet 77 bij 53 centimeter.

Is het Louvre de moeite?

Het Louvre vormt voor iedere toerist in Parijs een punt dat bezocht moet worden en het is ook zeker de moeite waard. Het museum is prachtig, absoluut niet duur, maar wel ontzettend groot.

Hoeveel kunst hangt er in het Louvre?

Iedereen heeft al wel eens van het Louvre van Parijs gehoord. Het is immers het bekendste museum van de Franse hoofdstad en ook het grootste kunstmuseum ter wereld. Deze gigantische kunstverzameling van meer dan 70.000 vierkante meter, stelt meer dan 38.000 kunstwerken tentoon (in totaal 380.000 voorwerpen!)

Waarom is het Louvre zo bekend?

De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées. Het is sinds jaren ’s werelds best bezochte museum.

Related Posts