Hoe sterk is een Tinker?

Hoe sterk is een Tinker?

De Tinker is een paardenras afkomstig uit Ierland. Het zijn betrouwbare, veelzijdige paarden met een werkwillig karakter. Ze zijn grof gebouwd, hebben veel behang en zijn erg sterk. De Tinker wordt gezien als een uitermate geschikt paard voor het hele gezin, maar ook weten ze in de sport hun mannetje te staan.

Wat kost een Tinker?

Tinker te koop – 50 advertenties

Tinker te koop
Advertentie: Ik ben 82 jaar en wordt te oud om nog te rijden… Gegevens: Stamboek: Tinker Leeftijd: 10 Schofthoogte: 147 cm Vraagprijs: 3800 euro Type: Allround Bekijk Advertentie

Hoeveel gewicht mag een Tinker dragen?

Ook met ‘een maatje meer’ kun je paardrijden We nemen een tinker als voorbeeld. Deze weegt gemiddeld 650 kg. Met een maximum van 20% zou deze 130 kg kunnen dragen.

Hoe ziet een Tinker eruit?

De Tinker is een koudbloed, wat zich kenmerkt door het rustige, over het algemeen goedmoedige maar vaak ook eigenwijze karakter. Daarnaast beschikken de meeste Tinkers over veel behang en een relatief zware bouw. De Meeste Tinkers zijn bont getekend: bruinbont, zwartbont of driekleur.

Wat is het karakter van een Tinker?

Het is over het algemeen een rustig koudbloedpaard en heeft een goed, open en vriendelijk karakter. De tinker is nieuwsgierig en heeft een flink uithoudingsvermogen. De tinker stamt af van verschillende andere paardenrassen. De meeste invloed komt waarschijnlijk van de shire, de clydesdale en de fell pony.

Waar op letten bij aankoop Tinker?

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het temperament, geslacht, karakter en wensen ten aanzien van de kleuren. Dit zijn allemaal factoren die bij het uitzoeken van een eigen Tinker een rol zullen gaan spelen. Ook krijgt men de mogelijkheid om een aantal (verkoop)paarden te berijden of voor de wagen te zetten.

Welk voer voor een Tinker?

Heb je een sober ras (Tinker, Shet of Fjord), dan is het zaak om er bij het kopen van krachtvoer, muesli, slobber en biks op te letten dat het niet veel granen, zetmeel of suikers bevat. Sportpaarden hebben de granen vaak juist wel nodig voor de energie.

Related Posts