Waarom is de piramide van Cheops een wereldwonder?

Waarom is de piramide van Cheops een wereldwonder?

Men vermoedt dat de opdrachtgever voor dit indrukwekkende bouwwerk farao Cheops was die tussen 2589 en 2566 v. Chr. regeerde. De piramide zou zijn bedoeld als graf en stelde de heuvel voor waarop de zonnegod Ra had gestaan toen hij de andere goden en godinnen schiep.

Wat deed farao Cheops?

Volgens Herodotus regeerde Cheops ná Rhampsinitus. De gemene farao Cheops sloot de tempels en verbood de Egyptenaren offers te brengen. Ze moesten slechts hem dienen. Sommigen moesten steenblokken uit de Arabische heuvels aanvoeren, anderen de blokken van de schepen naar de Libische heuvels hijsen.

Wat doet een farao precies?

De farao had verschillende taken: hij was opperbevelhebber van het leger, hoofd van de administratie en financiën, hogepriester van iedere tempel en opperrechter.

Wanneer werd de eerste piramide gebouwd?

De eerste piramide werd ruim 4500 jaar geleden gebouwd. In totaal zijn ongeveer 80 Egyptische piramiden bewaard gebleven. Ze zijn gebouwd over een periode van ongeveer 1000 jaar. In piramides werden farao’s gelegd als ze dood zijn.

Wat zijn de stenen van een piramide?

Piramides werden gebouwd met grote stenen die uit een steengroeve werden gehaald. Één steen kon wel 2500 kilo wegen en om 1 piramide te maken waren er ongeveer 2 miljoen van deze stenen nodig. Maar wetenschappers hebben ontdekt dat niet alle stenen uit de steengroeve kwamen. Sommige stenen zijn gemaakt door de Egyptenaren.

Wat waren de mensen die de piramide maakten?

De mensen die de piramide maakten waren boeren en arbeiders van de farao. Piramides werden gebouwd met grote stenen die uit een steengroeve werden gehaald. Één steen kon wel 2500 kilo wegen en om 1 piramide te maken waren er ongeveer 2 miljoen van deze stenen nodig.

Wanneer werd de piramide van Cheops gebouwd?

Men vermoedt dat deze tussen circa 2551 en 2472 v.Chr werden gebouwd. Dankzij hun zeer stabiele constructie zijn ze goed bewaard gebleven. De piramide van Cheops is de enige van de zeven klassieke wereldwonderen, die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven.

Related Posts