Wie bepaalt de inhoud van een universele dienst?

Wie bepaalt de inhoud van een universele dienst?

De aanbieder van de bemiddelingsdienst die krachtens artikel 9.2, eerste lid, van de wet is aangewezen, verstrekt aan consumenten op duidelijke, volledige en begrijpelijke wijze de bij ministeriële regeling te bepalen informatie.

Waar staat Telecommunicatiewet?

Artikel 5.2 De rechthebbende op of de beheerder van openbare gronden is verplicht te gedogen dat ten dienste van een openbaar elektronisch communicatienetwerk kabels in en op deze gronden worden aangelegd, instandgehouden of opgeruimd.

Wat is de Telecomwet?

De Telecommunicatiewet regelt diverse zaken. Aanbieders van communicatienetwerken en – diensten moeten voldoen aan een zorgplicht om passende technische en organisatorische maatregelen te nemen ten behoeve van de veiligheid en de beveiliging van de door hen aangeboden netwerken en diensten.

Wat is universele dienstverlening?

De Universele Postdienst (UPD) is in de wet vastgelegd met als doel te zorgen dat het versturen en ontvangen van post voor iedereen in Nederland toegankelijk blijft. De Nederlandse overheid heeft PostNL aangewezen om de UPD uit te voeren.

Hoe heet toezichthouder telecombedrijf?

Toezicht op Telecommunicatiewet Agentschap Telecom controleert of de Telecommunicatiewet goed uitgevoerd wordt. Het Agentschap richt zich vooral op een goed gebruik van frequenties, bijvoorbeeld voor mobiele telefonie.

Wie gaat over de telecommunicatie?

Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Waar staat de Telecommunicatiewet?

Wat is een elektronische communicatiedienst?

Volgens de EU-wet (Richtlijn 2002/21/EG) zijn elektronische-communicatiediensten diensten die worden verstrekt door middel van elektronische signalen via bijvoorbeeld telecommunicatie- of omroepnetwerken.

Hoeveel telecombedrijven zijn er in Nederland?

Het aantal telecombedrijven in Nederland is 1.648. Bijna één op de 4 Nederlandse telecomproviders is gevestigd in Noord-Holland (24%). Op de tweede plaats staat Zuid-Holland met (23%). Ook in Noord-Brabant (185) zijn er veel minder te vinden.

Wat is het werk van een toezichthouder?

Als toezichthouder kun je informatie verstrekken, kun je hulp aanbieden aan organisaties en wanneer nodig dwang toepassen in de vorm van onder andere een boete of bestuursdwang. Je bent als toezichthouder bezig met handhaving van de Nederlandse (en soms ook Europese) wet- en regelgeving.

Welke telecomproviders zijn er in Nederland?

Welk netwerk heeft jouw telecomprovider in gebruik? In Nederland zijn 3 aanbieders met een mobiel netwerk: KPN, T-Mobile en Vodafone. Providers als Simyo, Ben, hollandsnieuwe en Simpel hebben geen eigen netwerk. Zij maken gebruik van de netwerken van deze grote providers.

Wat is de grootste provider van Nederland?

KPN blijft de grootste, met meer dan 7 miljoen mobiele klanten. Maar ook als Tele2 zijn netwerk niet hoeft te verkopen, zijn er kansen voor nieuwe aanbieders.

Kan een toezichthouder aanhouden?

In beginsel mag een toezichthouder iemand staande houden om inlichtingen te kunnen vorderen of om de identiteit vast te stellen. Let wel staande houden is iets anders dan aanhouden of arresteren.

Hoeveel verdien je als toezichthouder?

Hoeveel verdient een Toezichthouder gemiddeld in Nederland? Een Toezichthouder in Nederland verdient gemiddeld € 3.165 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.695 (laag) tot € 3.640 (hoog).

Related Posts