Wat is Vijverkalk?

Wat is Vijverkalk?

Slib is voeding voor waterplanten En net zoals met je gazon, zorgt ook deze kalk ervoor dat ‘mest’ (lees: slib) wordt omgezet in voeding. Alleen is de mest in je vijver net iets anders: het slib op de bodem fungeert als voeding voor je planten. De kalk helpt dus mee om het slib om te zetten tot voedsel.

Wat doet Maerl in de vijver?

Ook bestaat er een ander middel, Maerl. Dit middel verhoogt zowel de KH als de GH waarde (DH totale hardheid). Dit middel is zeer geschikt omdat het gedurende het vijverseizoen langzaam oplost. Dit dient u uiterlijk voor een optimale werking in April in de vijver toe te dienen.

Wat is de oorzaak van Draadalg in een vijver?

De oorzaak van draadalg in de vijver is altijd te voedselrijk vijverwater. Dit kan ontstaan door een te klein aantal zuurstofplanten in de vijver, of door een te lage waterhardheid. In beide gevallen is het gevolg groei van draadalg.

Wat doet Zeewierkalk in vijver?

zeewierkalk is rijk aan sporenelementen en ijzer wat goed is voor je vijverplanten , je kh wordt er ook door verhoogd , een verhoogde kh zorgt ervoor dat de ph niet teveel schommelt gedurende de dag , dus stabieler blijft.

Waar is Zeewierkalk goed voor?

DCM ZEEWIERKALK KORREL bevat alleen calcium, deze kalksoort is tevens veel zachter en lost snel op. Met DCM ZEEWIERKALK KORREL kunt u calcium als voeding geven en zeer snel de pH verhogen….Eigenschappen van kalk:

  • Calcium en (magnesium) voeden.
  • pH verhogend.
  • Bodemstructuur verbeteren op zware kleigronden.

Hoe vaak mag je Maerl gebruiken?

Los het poeder niet op in een emmer water. Maerl mag maar één keer per jaar worden toegevoegd, liefst in het voorjaar.

Wat is het beste tegen Draadalg?

Nummer 1: Colombo Algisin tegen draadalgen Dit product werkt echt ontzettend goed. Niet alleen om draadalgen in de vijver te bestrijden, maar ook om de vijver ontzettend helder te krijgen. Met stipt één van de betere producten om algen te bestrijden.

Hoe kom ik van mijn Draadalg af?

Draadalgen bestrijden: altijd langs meerdere kanten

  1. Verbeteren van de waterhardheid, waardoor de zuurstofplanten beter groeien;
  2. Draadalg verwijderen met de hand;
  3. Doden van de resterende draadalgen met een moderne algbestrijder;
  4. Nieuwe algengroei remmen door algensporen te doden.

Related Posts