Wat het kostte?

Wat het kostte?

Het kostte wat het kost is echt onjuist als bedoeld is ‘het mag zo veel tijd/moeite/geld kosten als het kost’. Kostte is namelijk de verledentijdsvorm van kosten, en alleen de aanvoegende wijs koste heeft de betekenis ‘het mag kosten’.

Is het ten koste of ten kosten?

Uitzonderingen vormen de verbinding ten koste van en het gezegde de kost gaat voor de baat uit, waarin de enkelvoudsvorm gebruikt wordt. De enkelvoudsvorm kost wordt in België ook veelvuldig gebruikt in de overige hier genoemde gevallen, ook door veel standaardtaalsprekers.

Is het koste of kosten?

In de standaardtaal worden kosten en onkosten in het meervoud gebruikt in de betekenis ‘de prijs die je voor iets moet betalen’, ‘de uitgaven die je moet doen’. Ook in samenstellingen zoals loonkosten, proceskosten, productiekosten, wordt de meervoudsvorm kosten gebruikt.

Wat het kost NL?

Snel en gemakkelijk de kosten van een product of dienst achterhalen? Op deze website vindt u een scala aan prijsindicaties voor de meest uiteenlopende produkten of diensten. Overzichtelijk gerangschikt en wekelijks bijgewerkt met nieuwe kostenoverzichten.

Hoe vraag je hoeveel iets kost?

Zeg bijvoorbeeld: “Ik wil je graag een prijsindicatie geven. Maar dat kan ik pas doen als ik weet wat je precies nodig hebt.” Blijft iemand toch aandringen? Vraag dan waarom de prijs zo belangrijk voor hem of haar is.

Is gekost een werkwoord?

(kostte, heeft gekost), (onoverg.) de prijs bezitten van, voor het genoemde bedrag verkrijgbaar zijn: wat, hoeveel kost het?; het boek kostte een gulden; dat kost geld, nl.

Wat is door middel van?

door middel van (vz): gebruikmakend van, met, met behulp van, met gebruikmaking van, middels.

Hoeveel is 1000 procent winst?

Procent, decimaal, breuk

Procent Decimaal Promille
100% 1 1000‰
80% 0.8 800‰
75% 0.75 750‰
50% 0.5 500‰

Wat is de voltooid deelwoord van kosten?

kosten/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van kosten
onbepaalde wijs kort
onvoltooid toekomend zullen kosten
voltooid tegenwoordig hebben gekost
toekomend gekost zullen hebben

Related Posts