Is algemene voorwaarden met hoofdletters?

Is algemene voorwaarden met hoofdletters?

Vroeger kregen alle kernwoorden een hoofdletter. Aan de namen van oude(re) wetten is dat goed te zien: Algemene Ouderdomswet, Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten, Wet Infrastructuurfonds, Wet op de Walvisvangst 1960, enz.

Is Vlaams met een hoofdletter?

Schrijf de naam van een taal, een dialect of een andere taalvariëteit met een hoofdletter. Een taalnaam die is afgeleid van een aardrijkskundige naam, behoudt de hoofdletters van de aardrijkskundige naam.

Is Ardennen met hoofdletter?

Namen van landen schrijven we met een hoofdletter. Dat geldt ook voor andere aardrijkskundige namen, zoals namen van werelddelen, streken, provincies, steden, gemeentes, rivieren, zeeën, bergen, woestijnen.

Hoe maak ik een algemene voorwaarden?

Uw algemene voorwaarden moeten duidelijk te begrijpen zijn voor uw klanten. Als u vooral in Nederland zakendoet, schrijft u ze dus in het Nederlands. Voor internationale klanten kunt u een vertaling maken. Uw klanten moeten de algemene voorwaarden kunnen lezen voordat u de koopovereenkomst sluit.

Wat is de hoofdletter voor nieuwjaar?

Met hoofdletter: Nieuwjaar (als 1 januari bedoeld wordt), Driekoningen. Zonder hoofdletter: nieuwjaarsdag, oud en nieuw, oudjaar, oudejaar, oudjaarsdag, oudejaarsavond, nieuwjaar (als in ‘gelukkig nieuwjaar’), nieuwjaarsreceptie, nieuwjaarswens.

Wat is de hoofdletter van een hoofdletter?

Dagen, maanden, windstreken en jaargetijden worden niet met een hoofdletter geschreven. Hetzelfde geldt voor woorden uit een tijdperk, zoals bijvoorbeeld middeleeuwen.

Welke heiligen krijgen een hoofdletter?

Namen van heilige personen en samenstellingen van deze woorden krijgen altijd een hoofdletter: God, Jezus, de Heilige Geest, Jezus en Zijn volgelingen. Ook verwijzingen naar heiligen krijgen een hoofdletter. Al voelt dit misschien wat onnatuurlijk, je schrijft toch echt Mariabeeld.

Related Posts