Hoe kan je een Amaryllisbol overhouden?

Hoe kan je een Amaryllisbol overhouden?

Amaryllis na de bloei Dus wat u moet doen om een amaryllis over te houden, is haar na de bloei op een zo warm mogelijke plaats te zetten met veel licht. Ideaal is een hobby kas of serre maar het kan ook in de tuin op een plaats waar ze zoveel mogelijk in de zon staat.

Hoe uitgebloeide bloembollen bewaren?

Bewaar de bloembollen in een kistje, eierdoos of een kartonnen doos. In een kartonnen doos leg je de bollen laag voor laag met daartussen steeds een laag kranten. De meeste bloembollen kun je goed bewaren bij een gemiddelde kamertemperatuur van rond de 18-21 ºC.

Wat doe je als je Amaryllis is uitgebloeid?

Na 7 tot 10 weken bloeit de amaryllis afhankelijk van de temperatuur. Uitgebloeide bloemen verwijderen en nadat alle bloemen zijn uitgebloeid de bloemsteel met een scherp mes wegsnijden 10 cm boven de bol. Na de bloei de bol niet weggooien. Met goede zorg kan de bol het volgend jaar weer bloeien.

Hoe vermeerder je Amaryllis?

VERMEERDERING HIPPEASTRUM

  1. VERMEERDERING HIPPEASTRUM.
  2. Ze vermeerdert zich door broedbollen (klisters) die door de bol worden geproduceerd.
  3. Vermeerderen kan ook door parteren:
  4. Ook is het mogelijk haar uit zaad te laten groeien, maar het kan tot 6 jaar duren voordat ze bloemen produceert.

Hoe vaak moet je een Amaryllisbol water geven?

In het begin zal uw Amaryllis niet zoveel water vragen, maar houd haar toch in de gaten en geef water als u ziet dat de grond droog wordt. Vooral als ze op of dichtbij de kachel staat kan de grond snel droog worden. Ook als u nog geen groei ziet houden de wortels ervan om in een vochtige grond te staan.

Hoe lang staan amaryllissen?

Wanneer kun je een amaryllisbol overhouden?

Tot in het late voorjaar zijn de bollen nog te verkrijgen en door het ‘overhouden’ van een Amaryllisbol kun je er zelfs nog langer van genieten! Als je een Amaryllisbol overhoudt, betekent dat dat je de bol behandelt en bewaart om de bloem meerdere jaren achter elkaar te laten bloeien.

Wanneer is de bloeiperiode van de amaryllissen te koop?

De Amaryllissen zijn in de regel vanaf 1 november te koop. In de periode tot 1 november krijgt de Amaryllis de gelegenheid om een optimale bloei behandeling te ondergaan. Door deze behandeling voor 1 november gaan de Amaryllissen het beter doen in huis.

Wat is de verzorging van Amaryllis?

Amaryllis heeft niet veel verzorging nodig. Geef de bol regelmatig water, draai de pot regelmatig om er voor te zorgen dat de bloemstengels recht groeien en zorg voor een mooi licht plekje in huis.

Hoe bewaar je een amaryllis?

Je volgt daarvoor de volgende stappen:

  1. Verwijder de stelen van de Amaryllis zodra de bloeiperiode is afgelopen.
  2. Zorg ervoor dat je de bloembol op een vorstvrije plaats bewaart.
  3. Na de winter kun je de bol in de tuin planten.
  4. Zodra de herfst zijn intrede heeft gedaan haal je de bol weer naar binnen.

Kan je Amaryllisbol bewaren?

Om een winterperiode na te bootsen voor de bol, bewaar je hem 8 weken lang droog en koel, bijvoorbeeld in de schuur, garage of voorraadkast. Hierna plant je de bol opnieuw in een pot met aarde en geef je matig water totdat er groen blad verschijnt.

Wanneer moet u uw Amaryllis bol opnieuw bloeien?

Uw amaryllis bol heeft een koude periode nodig om opnieuw te kunnen bloeien. Ongeveer zes maanden na de bloei kunt u de pot met bol en bladeren minimaal 8 tot 10 weken op een koelere plek zetten bij een temperatuur van 7-15° C. Tijdens deze koele periode de eerste weken nog af en toe wat water geven.

Related Posts