Wat zit er onder de ribbenkast?

Wat zit er onder de ribbenkast?

Tussen de ribben lopen twaalf zenuwen die aftakken van een van de twaalf zenuwwortels die zich tussen de ruggenwervels bevinden. De zenuwwortel splitst zich in twee zenuwbanen: Een zenuw die naar de rug loopt en daar een gedeelte van het gevoel verzorgt.

Waar zit Tussenribspier?

De (buitenste) tussenribspieren zitten tussen alle ribben in je borstkas, wanneer ze samentrekken trekken alle ribben dus naar elkaar toe. Je borstkas wordt dus verticaal iets korter, maar door de manier waarop de ribben vastzitten aan het skelet wordt de borstkas ook breder.

Wat is Tussenribspier?

De musculi intercostales externi of buitenste tussenribspieren zijn een groep van 11 paar spieren die tussen de ribben (intercostales) liggen. Zij lopen schuin van beneden naar voren. Daarbij staan ze loodrecht op de musculi intercostales interni of binnenste tussenribspieren.

Welk orgaan zit onder je middenrif?

Het middenrif of diafragma is in de anatomie een grote platte koepelvormige spier met een centraal peesblad die de scheiding vormt tussen borst- en buikholte. Boven het middenrif liggen de longen en het hart, eronder de lever, de maag, de milt en darmen.

Wat bestaat de ribbenkast uit?

De ribbenkast bestaat niet alleen uit botten; de kooiconstructie wordt bijeengehouden door allerlei spieren, pezen, ligamenten en kraakbenige delen. Bovendien lopen er talloze spieren, zenuwen en bloedvaten tussen je ribben door.

Wat is de pijn rond de ribbenkast?

Pijn rond de ribbenkast bij ademhalen, lachen, hoesten, niezen en bewegen(lopen, draaien, armen omhooghouden e.a.) Zwelling, bloeduitstortingen, stijfheiden/of tintelingenop de borst. De pijn rond de gekneusde rib of ribben is aanvankelijk mild, wordt gedurende de nacht (of de volgende ochtend) beduidend heviger.

Wat is de ribbenkast voor de thorax?

Het achtste, negende en tiende paar zijn met ribkraakbeen verbonden met het zevende paar, terwijl het elfde en twaalfde paar aan de voorkant helemaal niet vastzitten. De ribbenkast zorgt voor een stevige steun voor de thorax en beschermt het hart, de longen en andere inwendige organen.

Wat zijn de bovenste zeven ribben?

De ribben zelf zijn platte, gebogen botten die allemaal aan de achterkant door middel van gewrichtshoofdjes met de wervels verbonden zijn. De bovenste zeven ribben zijn aan de voorkant ook nog verbonden met het borstbeen, de onderste vijf niet.

Related Posts